Меню
Не всі знають, але гриби дуже люблять червоне вино. Сьогодні ми приготуємо благородне грибне соте з блакитним сиром та Мерло – запевняю Вас – цією стравою можна догодити навіть найвибагливішим гостям.
Інгредієнти:
(на 3-4 порції):
400 г. печериць;
150 мл. червоного сухого вина («Мерло Колоніст»);
1 велика червона цибулина;
1 морквина;
щіпка солі та перцю;
чебрець;
2 ст. л. вершкового масла;
2 ст. л. оливкової олії;
300 мл. вершків 15-20%;
150 г. блакитного сиру, типу Горгонзолла;
молода картопля для гарніру;
50 г. пармезану / грана подано (на Ваш розсуд).
ЯК ГОТУВАТИ:
Моркву та цибулю дрібно подрібнити. В ронделі розігріти вершкове масло та оливкову олію, додати підготовлені овочі та готувати 3-4 хв. Тонко нарізати гриби та додати в рондель. Відразу посолити та поперчити за смаком, додати 1 ч. л. сухого чебрецю. Коли гриби пустять сік і він випариться, тоді влити помішуючи Мерло та готувати на середньому вогні хвилин 10.
Тим часом, відварити молоду картоплю.
Додати до грибів вершки, подрібнений сир Горгонзолла (але трішки відкласти для подачі), тертий пармезан та помішувати допоки сир не розтопиться.
Картоплю змішати з грибним соте, прикрасити відкладеним сиром, свіжим чебрецем або іншою зеленню. Негайно подати разом з келихом Мерло!
Приємного Вам апетиту!
P.S. Ці гриби відмінно підійдуть до пасти, або як начинка до млинців, або ж просто з багетом!
Підписатися на останні
новини та події