Меню
Вишуканий, ніжний, по-літньому прекрасний десерт – ідеальний для романтичного вечора закоханих! Соус сабайон з білим мускатним вином надасть десерту елегантності та аромату! Обов’язково поласуйте десертом зі своїми коханими:
Інгредієнти:
(на 3-4 порції):
1,5 склянки полуниці;
1 склянка інших ягід (червона смородина/чорниці/лохина);
2 персики / нектарини;
листя м’яти;
½ лимона;
2 + 1 ст. л. цукрової пудри;
100 мл. + 100 мл. білого десертного вина (Колоніст Мускатне);
5 жовтків;
2/3 склянки цукру;
1 ч. л. ванільного екстракту;
печиво савоярді;
200-300 мл. жирних вершків 33% і вище.
ЯК ГОТУВАТИ:
Охолоджені вершки збити з 2 ст. л. цукрової пудри та ванільним екстрактом. Миску з кремом накрити плівкою та поставити в холодильник. Полуницю нарізати на четвертинки, персики нарізати дольками. Половину м’яти дрібно подрібнити. В мисці змішати готову полуницю, персик, м’яту, додати сік та цедру лимона, 1 ст. л. цукрової пудри та акуратно перемішати.
Жовтки збити з цукром до побіління в жаростійкій мисці. Миску поставити на водяну баню та помішуючи поступово влити 100 мл. вина. Збивати допоки крем не загустіє та не збільшиться в об’ємі в 2-3 рази. Продовжуючи збивати, охолодити.
В креманки або келихи викласти печиво савоярді, полити печиво 100 мл. десертного вина та дати постояти 10 хвилин. Далі викласти в келихи шарами поверх печива – ягоди, збиті вершки, знову ягоди та зверху рясно полити соусом сабайон. Прикрасити десерт листям м’яти та ягодами. Дати постояти в холодильнику 30 хвилин і можна подавати на стіл.
Приємного Вам апетиту!
P.S. фрукти та ягоди можна змінювати в залежності від сезону, але враховуйте твердість фруктів – такі наприклад, як грушу та яблуко потрібно попередньо притушити, для того, щоб десерт був по-справжньому ніжний!
Підписатися на останні
новини та події