Сформувати замовлення
Зимове меню від Колоніста

Зимове винне меню від «Колоніст»

 

Зима вважається однією з найромантичніших і святкових сезонів року. Найбільша кількість сімейних свят припадають на зиму - День Святого Миколая, Новий Рік та Різдво - коли збирається вся родина за одним великим столом, і не важливо приймаєте Ви гостей або самі їдете в гості. День всіх закоханих або День Святого Валентина - пора романтичних вечорів і сюрпризів. Кожен зимовий вечір можна зробити особливим і затишним. Головне знайти для себе привід і мати бажання. Сьогодні «Колоніст» пропонує Вам кілька ідей для зимових вечірок або затишних зимових вечорів у колі коханих, рідних і близьких.

 

Зимові коктейлі з вином

 

Глінтвейн - король зимових коктейлів і, напевно, найпопулярніший напій на гірськолижних курортах і народних гуляннях просто неба.

Depositphotos_116341634_xl-2015_1572518610-e1572518678350.jpg 

Рецепт приготування

 

Головний інгредієнт Глінтвейну - вино.

 

Вино для глінтвейну не можна кип'ятити. Нагрівати вино можна на великому вогні. Вино гріється методом томління. Ідеальна температура приготування глінтвейну - не вище 85 ° С. Саме ця температура вважається температурою насичення, за якої зберігаються всі корисні властивості вина, а також насичений аромат і смак. Якщо Ваш глінтвейн передбачає добавки у вигляді трав'яних настоянок, то їх потрібно приготувати заздалегідь і, остудивши, додавати в підігріте вино.

 

Глінтвейн вариться з червоного або білого вина. Для білого глінтвейну можна взяти десертне солодке біле вино «Колоніст» Мускатне або сухе біле витримане Шардоне Колоніст. Червоні вина більш популярні для приготування глінтвейну. Найкращим чином підходять насичені танінами витримані сухі червоні вина, наприклад, червоне сухе витримане в дубі вино "Одеський чорний" Колоніст.

Для приготування класичного Глінтвейну з червоного вина Вам знадобиться на 0, 75 л червоного вина:

 

Інгредієнти:

  •  Рекомендовані вина "Колоніст" для глінтвейну на червоному вині - сухі червоні Одеський чорний, Мерло або Каберне, Криничне червоне або кріплений портвейн "Башта" (Зверніть увагу, що в десертних, солодких і кріплених винах вміст алкоголю, як правило, вище, ніж в сухих, і Ваш глінтвейн буде міцніше). Рекомендуємо колекційні вина або старі вина залишити на винних полицях, через те, що ці вина припускають декантування і вживання соло (самостійно, без гастрономічної пари), вимагають особливого ставлення і уваги до складних багатогранних ароматів і смаків, які будуть втрачені при нагріванні.
  •  корінь імбиру: 2 3 см.
  •  зірочки бадьяну: 2 -3 шт.
  •  зернятка кардамону: 2 - 3 шт.
  •  сушена гвоздика - 5-6 шт
  •  духмяний перець - 3 шт.
  •  мелений мускатний горіх- 2 щіпки
  •  лимон - 1 шт
  •  паличка кориці - 1 шт.
  •  3 ст ложки меду

Приготування:

 - нарізати імбир і лимон, попередньо очистивши шкірку ножем або натерти цедру на тертці

 - в каструлю налити вино і відразу додати в вино все інгредієнти, повільно підігріти і накрити кришкою, залишивши на 10 - 15 хвилин.

Глінтвейн готовий! Процідіть Глінтвейн через ситечко і розлийте у високі чашки.

123.jpg

Глінтвейн на білому вині

Інгредієнти:

  •  Рекомендовані вина "Колоніст" для глінтвейну на білому вині - сухі білі Сухолиманське, Шардоне, Криничне біле або напівсухий Рислінг, а також можна кріплене солодке Мускатне. (Зверніть увагу, що в десертних, солодких і кріплених винах вміст алкоголю, як правило, вище, ніж в сухих, і Ваш глінтвейн буде міцніше). Як і в разі червоних вин, білі колекційні вина або старі вина рекомендуємо залишити на винних полицях, так як ці вина вимагають особливого ставлення і уваги до складних багатогранним ароматів і смаків, які будуть втрачені при нагріванні.
  •  0,75л білого вина
  •  мед - 3 чайні ложки
  •  мускатний горіх - чверть чайної ложки
  •  чорний мелений перець - чверть чайної ложки
  •  апельсин - порізати дольками зі шкіркою

Приготування:

 - в ємності для приготування Глінтвейну змішати всі спеції

 - залити суміш білим вином і, помішуючи, томити на повільному вогні 5 - 6 хвилин, настояти 15 хвилин під закритою кришкою

 - процідити через ситечко і розлити в чашки

 

Чаши для Глінтвейну можна прикрасити сухофруктами або цукатами.

Глінтвейни не рекомендують нагрівати двічі.

 

Лайфхак від Колоністу:

 

Не завжди вдома під рукою є повний набір спецій для глінтвейну. Як же приготувати глінтвейн без спецій на велику компанію? Дуже просто і швидко! Необхідно тільки два інгредієнти: вино і мед! Вся магія полягає саме в тому, яке вино Ви виберете. Для повноти смаку чорних ягід, чорносливу, шоколаду та ароматів з димними нотами, ванілі та кави необхідно взяти повнотіле танінне насичене витримане в дубі вино. Найкращим чином в даному випадку підійде вино "Одеський чорний". Вино вже містити всі необхідні аромати і смаки, а мед додасть солодощі. Пропорція проста: на 200мл вина 1 велика столова ложка меду. Приготування стандартне: не кип'ятити, підігріти з медом до 85 ° С (цю температуру ви зможете з'ясувати поява невеликої піни) і залишити під кришкою на 15 хвилин. Смачного!

 

Для зручності та економії часу практично у всіх магазинах можна знайти готові набори для приготування глінтвейну вдома.

 

Ґльоґ - ще один зимовий коктейль не настільки популярний в наших краях, але має багато шанувальників у Швеції, Данії, Фінляндії та Норвегії.

 глег.jpg

На відміну від Глінтвейну, за шведськими традиціям, Ґльоґ нагрівають двічі і, навіть, можуть відстоювати від декількох годин до декількох днів! Рецептів приготування Ґльоґу кілька десятків. Сьогодні пропонуємо Вам класичний рецепт Ґльоґа.

 

Інгредієнти:

  •  0,75 л червоного вина
  •  стакан ягідного соку (підходять: журавлина, брусниця, чорна смородина, виноград)
  •  стакан родзинок
  •  яблука - 3 шт
  •  150 гр. цукру,
  •  гвоздика - 10 шт
  •  кориця - 1 паличка
  •  білий кардамон - 4-5 шт.
  •  імбир і духмяний перець за смаком

Приготування:

Вино нагрівається з усіма інгредієнтами до температури 60 ° С. Після чого даємо вину охолонути і вистоюємо від 2 годин до 2 днів (за бажанням).

 

Після витримки Ґльоґ повторно підігрівають до 70 ° С, проціджують і подають гарячим. За бажанням можна додавати бренді або ром.

 

Зимове меню з вином

 

Біла риба в глінтвейні з білого вина

 

Інгредієнти:

- для Глінтвейну: біле сухе вино, наприклад, Криничне або Сухолиманське ТМ «Колоніст», лимон, яблука, гвоздика, запашний перець;

 - для основного блюда: філе коропа, лавровий лист, яйця (2 шт), борошно, сіль, мелений перець, прянощі за смаком

 IMG_3745.jpg

Приготування:

 - варимо Глінтвейн: закладаємо в каструлю всі інгредієнти (лимон, яблуко та спеції), і тримаємо на невеликому вогні, не можна допустити моменту закипання глінтвейну. Коли від глінтвейну з каструлі підніметься пар - проціджуємо, виймаємо лимон і яблука. Додаємо лавровий лист і уварюємо до обсягу 1-єї склянки. Остудити. Це стане основою для соусу;

 - відокремлюємо жовтки від білків, додаємо основу соусу, що остудилася, додаємо трохи борошна і ретельно перемішуємо;

 - окремо збиваємо білки і додаємо в соус. За консистенцією маса повинна нагадувати рідке тісто;

 - зачищаємо коропа і відокремлюємо філе;

 - натираємо філе сіллю і прянощами за смаком, занурюємо в приготований соус і смажимо у фритюрі або на сковороді.

 

Білу рибу в глінтвейні з білого вина можна подавати як з білим, так і з рожевим вином.

    

Баранина в червоному вині

 

Інгредієнти:

 IMG_3723.jpg

 Приготування:

- баранину нарізати невеликими шматочками і замаринувати в розмарині, часнику і бальзамічному оцті «Бессарабіко»

 - цибулю нарізати кільцями;

 

Лук і мариновану баранину обсмажити на сковороді. Після - залити вином і додати спеції.

 

Увага! Вино не повинно покривати м'ясо повністю.

Закип'ятити на великому вогні, після чого залишити на малому вогні на 90 хвилин.

Подавати баранину можна з зеленню, домашнім хлібом і з червоним сухим витриманим вином.

 

Підписатися на останні
новини та події

Наприклад: email@email.com Введіть e-mail Символ  заборонений
Підписатись

Зв'язатися

Наприклад: Валера Введіть Ім'я
Наприклад: valera@host.com Введіть e-mail Введіть  Заборонений
Наприклад: +38 099 999 99 99 Введіть Телефон Символ  Заборонений
Зв'язатися

Мінімальна сума замовлення 1000 грн. Покладіть в свою корзину ще кілька пляшечок вина!

Додано до кошика