Сформувати замовлення
Обрізання виноградної лози. Майстер-клас

Обрізання виноградної лози. Майстер-клас

З 29 лютого по 2 березня 2012 р. на базі виноробного підприємства Колоніст в с. Криничне Болградського району Одеської області пройшов майстер-клас з обрізання виноградної лози. Майстер-клас проводив Ерік Грангеру (Eric Grangerou), – винороб з Бордо (Франція). Династія Грангеру дуже шанована в винному справі – прадід, дід і батько Еріка з 1904 по 1996 рік створювали велике вино в одному з самих відомих винних господарств у світі з магічним назвою Chateau Margaux.

Мрією Еріка було виробництво власного вина. Він почав з 60 соток, розташованих поряд з виноградниками Chateau Margaux. Потім Ерік придбав прем'єр-ділянка в Haut-Médoc і на виноградниках загальною площею 9 га став просуватися до вершин виноробного мистецтва.
У 2006 році Ерік Грангеру був визнаний «Чемпіоном Бордо» за версією самого престижного винного журналу Франції «La Revue du vin de France».

В рамках майстер-класу Ерік разом зі своєю дружиною Марі-Крістін ділилися своїм досвідом в обрізанні виноградників з формуванням лози за методом Гюйо з виноградарями Придунайської Бессарабії. Французькі фахівці дали кілька консультацій з ремонту виноградників, а так само їх посадки.

На майстер-клас приїхали представники виноробних регіонів України: Криму, Херсонської та Одеської областей. Зустріч виноробів ще раз підтвердила, що рухатися вперед необхідно спільно.

Французькі експерти прийшли до висновку, що Придунайська Бессарабія – це відмінний регіон з чудовим терруаром для вирощування європейських сортів винограду таких, як Шардоне, Мерло, Каберне, Рислінг, Гевюртстраминер. Звичайно, не обійшлося і без критики: зовнішній вигляд виноградників, по дорозі Одеса-Рені викликав у французьких консультантів багато питань. Їх здивував той факт, що навіть молоді виноградники знаходяться в незадовільному стані, і виглядають дуже виснаженими.

Після консультацій Колоніст планує перейти на більш щільну посадку виноградників. Основна причина – це зниження навантаження на один кущ, збільшення терміну життя виноградної лози, стимулювання кущів отримання мінеральних речовин з більш глибоких шарів ґрунту. У Франції 30-40-річні лози дають урожай винограду високої якості, живуть до 60 років, а деякі – до 100 років і більше, і є скарбом для виробника і радістю для цінителів вина.

Французькі консультанти відзначили високу якість вин ТМ «Колоніст» і особливо вин врожаю 2011 року. Рівень вин цього року привів їх у захват і утвердив у вірі, що при правильному, комплексному підході, який включає в себе і виноградарство і виноробство, незабаром ТМ «Колоніст» може стати візитною карткою України на європейському винному ринку.

Читайте також

Зв'язатися

Наприклад: Валера Введіть Ім'я
Наприклад: valera@host.com Введіть e-mail Введіть  Заборонений
Наприклад: +38 099 999 99 99 Введіть Телефон Символ  Заборонений
Зв'язатися

Мінімальна сума замовлення 1000 грн. Покладіть в свою корзину ще кілька пляшечок вина!