Франція навчається виноробству в Україні!

7

На виноробню “Колоніст”, що в Одеській області, у самому серці Придунайської Бессарабії, приїхав проходити практику майбутній випускник Вищої Національної Школи Агрономії в Бордо, молодий і талановитий винороб – Корентін Обріон (Corentin Aubrion).

Корентін Обріон Студент Вищої Національної Школи Агрономії в Бордо

Команда Колоніста на молодих виноградниках

Олів’є Дога, відомий енолог з Бордо, навчає правильно обробляти виноградники

Олів’є Дога, відомий енолог з Бордо, навчає правильно обробляти виноградники

За програмою навчання в Бордо обов’язковою умовою є проходження виноробної практики протягом 3-х тижнів за межами Франції. Студенти можуть обирати на власний розсуд закордонні виноробні. Вибір Корентін зробив на користь східної Європи, а саме – обрав Україну. Чи не є це справжньою євроінтеграцією? Чи не є це неймовірною новиною?

Виноградники Колоніста

Виноградники Колоніста

Виноробня “Колоніст” та Україна пишаються тим, що закордонні студенти, майбутні відомі винороби з Франції, приїжджають навчатись виноробству саме до нас!

Олів’є Дога разом з перекладачем на молодих виноградниках Колоніста

Олів’є Дога разом з перекладачем на молодих виноградниках Колоніста

Руки професіонала. Олів’є Дога.

Руки професіонала. Олів’є Дога.

Нижче перше інтерв’ю Корентіна, у якому він розкаже, чому саме обрав Україну, розкриє свої думки про “Колоніст”, вина України та Придунайську Бессарабію!

Колоніст: Корентін, Доброго дня! Де Ви навчаєтесь?

Корентін: Доброго дня! Я навчаюсь у Вищій Національній Школі Агрономії в Бордо. (A Bordeaux Sciences Agro, Ecole d’ingenieur en agronomie)

Колоніст: Як Ви дізнались про виноробню “Колоніст”?

Корентін: Я дізнався про “Колоніст” завдяки енологу з Бордо Олів’є Дога, який працює винним консультантом на цій виноробні.

Колоніст: Чому Ви вирішили проходити практику на виноробні “Колоніст”?

Корентін: Я постійно чув прекрасні відгуки від Олів’є Дога. Для мене – це оригінальний вибір, адже “Колоніст” знаходиться у місці поки що маловідомому у світі виноробства.

Колоніст: Які Ваші перші враження про “Колоніст” та про терруар цього краю?

Корентін: Це прекрасний край для виноробства. Клімат тут майже такий же як і в Бордо, особливо влітку: жаркі дні змінюють прохолодні ночі. А прохолоду дарує найбільше озеро в Україні Ялпуг, на берегах якого лежать виноградники “Колоніста”. Почва регіону досить насичена органічними речовинами і її не так складно обробляти.

Колоніст: Якої Ви думки про вина “Колоніст”?

Корентін: На мій погляд, вина гарні і дуже схожі на французькі, а саме на вино Бордо.

Колоніст: Що Вас здивувало найбільше усього?

Корентін: Величезна кількість ручної праці, яка використовується у виноробстві тут, і особливо на виноградниках. А також сучасне обладнання виноробні на найвищому технологічному рівні, лабораторія, інфраструктура та багато іншого.

Колоніст: Що Ви думаєте про виноробство в Україні вцілому та у Придунайській Бессарабії окремо?

Корентін: Я поки що не знайомий з іншими винами України. На скільки мені відомо, є дуже великі виробники, які не завжди зосереджуються на якості вин, але є багато приватних осіб, які виробляють свої власні вина у маленькій кількості.

Колоніст: Чи бачите Ви вина “Колоніст” на європейському ринку?

Корентін: Так, звичайно!

Колоніст: Чи маєте Ви бажання ще раз сюди приїхати?

Корентін: Так, і мені дуже хочеться познайомити усю свою велику родину з “Колоністом”!


Підписатися на останні
новини та події

Наприклад: email@email.com Введіть e-mail Символ  заборонений
Підписатись

Зв'язатися

Наприклад: Валера Введіть Ім'я
Наприклад: valera@host.com Введіть e-mail Введіть  Заборонений
Наприклад: +38 099 999 99 99 Введіть Телефон Символ  Заборонений
Зв'язатися

Мінімальна сума замовлення 1000 грн. Покладіть в свою корзину ще кілька пляшечок вина!

Додано до кошика