Грибне соте з червоним вином та блакитним сиром

Не всі знають, але гриби дуже люблять червоне вино. Сьогодні ми приготуємо благородне грибне соте з блакитним сиром та Мерло – запевняю Вас – цією стравою можна догодити навіть найвибагливішим гостям.

Інгредієнти:

(на 3-4 порції):

 400 г. печериць;

150 мл. червоного сухого вина  («Мерло Колоніст»);

1 велика червона цибулина;

1 морквина;

щіпка солі та перцю;

чебрець;

2 ст. л. вершкового масла;

2 ст. л. оливкової олії;

300 мл. вершків 15-20%;

150 г. блакитного сиру, типу Горгонзолла;

молода картопля для гарніру;

50 г. пармезану / грана подано (на Ваш розсуд).

Мерло-1-

ЯК ГОТУВАТИ:

мерло 2-2

Моркву та цибулю дрібно подрібнити. В ронделі розігріти вершкове масло та оливкову олію, додати підготовлені овочі та готувати 3-4 хв. Тонко нарізати гриби та додати в рондель. Відразу посолити та поперчити за смаком, додати 1 ч. л. сухого чебрецю. Коли гриби пустять сік і він випариться, тоді влити помішуючи Мерло та готувати на середньому вогні хвилин 10.

Тим часом, відварити молоду картоплю.

Мерло -3

Мерло-4

Мерло-5

Мерло-6

Додати до грибів вершки, подрібнений сир Горгонзолла (але трішки відкласти для подачі), тертий пармезан та помішувати допоки сир не розтопиться.

мерло-7

Картоплю змішати з грибним соте, прикрасити відкладеним сиром, свіжим чебрецем або іншою зеленню. Негайно подати разом з келихом Мерло!

Мерло-8

Мерло-9

Приємного Вам апетиту!

P.S. Ці гриби відмінно підійдуть до пасти, або як начинка до млинців, або ж просто з багетом!

Підписатися на останні
новини та події

Наприклад: email@email.com Введіть e-mail Символ  заборонений
Підписатись

Зв'язатися

Наприклад: Валера Введіть Ім'я
Наприклад: valera@host.com Введіть e-mail Введіть  Заборонений
Наприклад: +38 099 999 99 99 Введіть Телефон Символ  Заборонений
Зв'язатися

Мінімальна сума замовлення 1000 грн. Покладіть в свою корзину ще кілька пляшечок вина!

Додано до кошика