Сформувати замовлення
«Біссер» - краще ігристе вино до Новорічного столу!

Шанувальники ігристих вин давно прийняли за аксіому той факт, що шампанським називається виключно ігристе вино французького походження та виробляється таке вино виключно в регіоні Шампань. Ніяке інше ігристе вино шампанським називати не можна.

Згідно з зводом правил і положень, розроблених Міжпрофесійним комітетом шампанських вин, Шампанське виробляється з певних сортів винограду, вирощуваних на певній території, а саме - в регіоні Шампань у Франції, звідси й назва.

Для порівняння можна згадати французький креман – це 100-відсотковий аналог шампанського, який виробляється за аналогічною технологією та навіть з однакових сортів винограду, але тільки на решті території Франції.

Переважно, сьогодні для виробництва справжнього шампанського використовують три сорти винограду: шардоне (фр. Chardonnay), піно нуар (фр. Pinot noir) і піно меньє (фр. Pinot meunier). Для великих знавців виноградних сортів хочемо уточнити, що кілька років тому сорт винограду меньє був офіційно виведений з сімейства піно, оскільки науково було доведено, що ягоди на гронах піно меньє не так щільно прилягають одна до одної, як у всіх сортів сім'ї піно. Тому зараз вже коректніше називати даний сорт просто меньє, хоча в багатьох книгах досі він зазначається ще під старою, добре відомою, назвою.

1-Chardonnay-1.jpg

У разі виготовлення Шампанського з трьох сортів його називають ассамбляжним, але припустимо й виробництво такого сорту ігристого вина й з одного сорту винограду. В такому випадку, шампанське називають моносортовим.

Якщо шампанське було зроблено тільки з білого сорту винограду, а серед трьох вище зазначених це тільки шардоне, шампанське називатиметься blanc de blancs (що в перекладі з французької означає "біле з білого").

А якщо шампанське було зроблено з інших червоних сортів, але білого кольору, воно вже буде називатися blanc de noirs (що в перекладі з французької означає "біле з червоного").

Так, так, знавці французької мови можуть не погодитися з таким формулюванням, оскільки слово noir позначає "чорний". Але тут немає помилки, адже у коректному перекладі те, що ми називаємо червоними сортами винограду у французькій мові, і навіть в англійській - називається "чорними" (наприклад, black grapes). Відносно позначень вінтажного і не вінтажного шампанського, секрет якраз криється в цих двох загадкових буквах на етикетці N.V.

Як правило, шампанське виготовляють з резервних виноматеріалів кількох років шляхом змішування. Це дозволяє щорічно одному виробнику зберігати звичний букет, смак, колір і природну якість. Таке шампанське і називається «не вінтажним» або non-vintage N.V. Але іноді, врожай певного року, так званий "вінтаж", може вийти виключно високої якості. І в такому випадку просто рука не підіймається його купажувати з іншими роками, і, природно, хочеться виготовити винятковий зразок. В такому випадку шампанське називається вінтажним або міллізімним та виготовляється виключно з врожаю одного року, який обов'язково вказується на етикетці (на відміну від N.V.), і звичайно ж ціна на вінтажну пляшку буде на порядок вище.

Отже, шампанське було офіційно захищено в Європі за походженням і має офіційне географічне зазначення. Це означає, що в інших регіонах і країнах Європи виробники шампанського можуть його виробляти з однакових сортів винограду і за однаковою технологією - класичний метод шампанізації, але тільки не називати його шампанським.

Таким чином, таке популярне «Радянське шампанське» і «Артемівське шампанське» - не мають відношення ні до Шампані, ні до Франції, ні до можливості виробництва вина з сировини виноробного французького регіону. Але цей факт не говорить про те, що ми не можемо насолодитися вишуканим смаком ігристих вин високої якості українського виробництва. І для того, щоб насолоджуватися класичним ігристим, воно не обов'язково повинне називатися Шампанським.

Українська виноробня родини Івана та Алли Плачкових пропонує всім поціновувачам ігристих вин і французького шампанського до Нового Року - вишуканий у своєму букеті брют «Біссер».

Історія створення прославленого брюта виноробні «Колоніст»

У 2013 році, засновник Колоніста - Іван Плачков, відправився працювати різноробом на виробництво ігристих вин в графстві Кент (Англія) - батьківщину ігристих вин, що виробляються за королівськими стандартами. Чому різноробом? Тому що не кожна виноробня готова розкривати секрети виробництва власних вин, особливо в такому делікатному питанні, як - сорти ігристих вин і шампанського, просто так. Не можна прийти і просто так отримати рецепт вишуканого вина. Завдяки практичному досвіду роботи на виробництві Іван Васильович брав участь в налаштуванні лінії розливу, виготовляв кізельгур для фільтрації вина, на власному досвіді пройшов всі етапи виготовлення ігристого вина королівського рівня.

Перший наклад ігристого вина «Біссер» вийшов на полиці магазинів у 2016 році.

Биссер с бокалом.jpg

У 2019 році «Біссер» отримав медаль на міжнародному дегустаційному конкурсі Ukrainian Wine & Spirits Awards.

Цікавий факт про «Біссер». Назва для брюта виноробні «Колоніст» – «Біссер» народилося в Івана Васильовича Плачкова на туманному Альбіоні. Ця назва стала справжнім натхненням для створення власного ігристого. В основу назви лягли місце народження виноградників - Бессарабія та магія бульбашок-бісеринок в келиху ігристого, іменованих "перляж".

Слід зазначити, що назва брюта ТМ «Колоніст» запатентовано трьома мовами особливою ​​транскрипцією для ідентичного звучання будь-якою мовою і в будь-якому куточку світу - «Биссер», «Біссер», «Bisser».

Чому «Биссер» заслуговує почесне місце на Вашому Новорічному святі?

- Брют «Біссер» - найбільш наближене за своїми смаковими та органолептичними властивостями ігристе вино українського виробництва до справжнього французького шампанського;

- Оновлений дизайн пляшки «Біссер» саме собою вже прикраса Вашого святкового новорічного столу;

- Освіжаючий, з легкою солодкістю в посмаку брют «Біссер» рекомендується подавати як аперитив до основного святкового столу;

- Ігристе вино «Біссер» - ідеально поєднується з устрицями та ікрою. Хоча знавці вин і винні експерти стверджують, що ігристе брют є універсальною гастрономічною парою, тобто чудово поєднується з будь-яким блюдом. З цим важко не погодитися.

 І якщо Ви вранці, 1 січня прокинетеся і відчуєте, що новорічна ніч була дуже насичена подіями та застіллям, рекомендуємо пригубити келих ігристого «Біссер», щоб перший день Нового Року заграв для Вас новими фарбами. Адже не даремно в статусних 5-зіркових готелях по всьому світу ранок пропонують починати саме з келиха ігристого. Свіжість, виважена збалансована кислотність і бульбашки газу бадьорять та підіймають настрій на цілий день.

IMG_6675.jpg

Правила подачі шампанського та ігристого вина:

  • Шампанське та ігристі вина подаються за температури + 6С, але не вище +8 С.
  • Для ігристих вин рекомендується горизонтальне зберігання пляшки, щоб коркова пробка була завжди змочена вином.
  • Для швидкого охолодження та підтримки необхідної температури подачі ігристого вина слід помістити пляшку в спеціальне відро з льодом і водою в співвідношенні 1:1.
  • Не рекомендують відкривати шампанське з «пострілом». Для тихого способу відкриття шампанського або ігристого слід провертати в руках пляшку, а не пробку. Якщо викручувати саме пробку, вона може зламатися та розкришитися прямо у Вас в руках.
  • Для ідеального розкриття букету ігристого вина слід подавати вино в келиху форми флейти і наповнювати келих не більше ніж на три чверті.

Не рекомендується охолоджувати пляшку в морозилці. У більшості випадків, як показує практика, пляшку просто забувають, а на ранок можуть виявити, що вона тріснула або вибухнула в морозилці.

Порада для швидкого новорічного коктейлю! У разі якщо Ви бачите, що шампанське закінчується, а компанія не збирається розходитися, Ви можете змішати 1 пляшку шампанського з 1 літром апельсинового соку і Ви отримаєте приємний освіжаючий коктейль для великої компанії.

І найголовніше правило споживання якісного натурального вина - це весела і дружна компанія, яка зможе розділити з Вами свято та ваш вибір вина! Готуйтеся до свят заздалегідь. Українська виноробня «Колоніст» пропонує широкий вибір вин на будь-який смак у своєму інтернет-магазині, у фірмовому магазині в Києві за адресою вул. Євгена Коновальця 36-Б, літера А, 4 поверх, а також у фірмовому магазині при виноробні "Колоніст" в с.Криничне, Одеської обл.

Підписатися на останні
новини та події

Наприклад: email@email.com Введіть e-mail Символ  заборонений
Підписатись

Зв'язатися

Наприклад: Валера Введіть Ім'я
Наприклад: valera@host.com Введіть e-mail Введіть  Заборонений
Наприклад: +38 099 999 99 99 Введіть Телефон Символ  Заборонений
Зв'язатися

Мінімальна сума замовлення 1000 грн. Покладіть в свою корзину ще кілька пляшечок вина!

Додано до кошика