Ми створюємо традиції.

Ми робимо чесне вино для всіх, як для себе.

Наше вино повинно бути бажаним.

Ми бажаємо, щоб наше вино стало частиною долі його шанувальників.

 

Родина Плачкових заснувала сімейну виноробню у 2005 році з метою виготовлення місцевих вин преміум класу. Виноробня «Колоніст» знаходиться в одному з найкращих українських виноробних регіонів – Придунайській Бессарабії (південь Одеської області), де виноградарство є давньою традицією ще з часів, коли греки та фракійці вперше відкрили для себе ці родючі землі.

Вина «Колоніст» вироблені з винограду, вирощеного на південно-західних схилах найбільшого прісноводного  озера в Україні – Ялпуг. Озеро створює свій унікальний мікроклімат. Воно дає вологу і балансує температуру повітря. Завдяки похилим схилам виноградники отримують подвійне сонячне проміння – від сонця та віддзеркалене від поверхні озера, а також гарно продуваються вітрами. Це, в свою чергу, допомагає запобігати хворобам винограду.

30 гектарів виноградників, які підрізають за методами Кордон та Гюйо, зростають на суглинкових ґрунтах, багатих на мінерали, з глибокими покладами вапняку. Ці сучасні системи обрізки забезпечують низьку врожайність, яка у поєднанні з особливим терруаром народжує високоякісний виноград. Кожна лоза дає лише декілька грон (які збирають вручну), що мають насичений смак та аромат, дають вину силу, гармонію та елегантність. Географічне розташування на одній широті з Бордо (Франція) та П’ємонтом  (Італія) дає чудову можливість вирощувати виноград у найліпших кліматичних умовах.

Поєднання унікального терруару та новітнього обладнання з Франції, Німеччини та Італії разом з традиційними 100-річними французькими дубовими барріками дають «Колоністу» повне право пишатися високою якістю своїх вин.

«Колоніст» використовує виноград лише зі своїх виноградників (окрім таких українських сортів винограду як Одеський чорний та Сухолиманьский білий), за якими протягом року пильно слідкує та обробляє по унікальній технології. На плантаціях  «Колоніст» зростають такі сорти винограду, як Каберне-Совіньйон, Мерло, Шардоне, Рислінг, Мускат Оттонель, Іршаї Олівер та Цитронний Магарача  та в невеликій кількості експериментальні сорти, привезені з інших країн.

«Колоніст» ніколи не використовував чужий виноматеріал і не планує робити це у майбутньому.

З самого початку проекту «Колоніст» допомагали такі знані німецькі винороби з Мозеля як Пан Кірх і доктор Паолі. Вони допомогли проаналізувати місцеві умови у Криничному з точки зору виноробства і дали рекомендації по створенню сучасного винного виробництва. По сьогодні вони є діючими виноробами, які спеціалізуються на виробництві вин ультра-преміум класу.

У 2007 році до «Колоніста» приєднався відомий енолог з Бордо  Олів’є Дога (www.olivierdauga.com). Разом зі своєю дружиною Каті Соказо він з великим ентузіазмом долучився до роботи над створенням чесного вина. Така співпраця виявилась дуже плідною, і на сьогодні вина  «Колоніст» можна знайти не лише у найкращих ресторанах та на полицях магазинів в Україні, а й у Великобританії.

Колоніст створює бренд українського вина, виготовляючи два вина із українских сортів  винограду: Сухолиманський білий та Одеський чорний.

Компанія зосереджує свою увагу на високоякісних сухих винах, також виробляє напівсухі та солодкі вина. «Колоніст» виробляє близько 140 000 пляшок на рік, що дозволяє приділяти більше уваги якості вина та впроваджувати новітні технології та інновації.

17.05.2015