Меню
Сухі, десертні та ігристі вина - прекрасний спосіб втамувати спрагу та зняти втому в кінці робочого дня або дати собі можливість отримати насолоду від відпочинку в кінці робочого тижня. А також яка ж може бути відпустка без келиха охолодженого вина або коктейлю з льодом на терасі з видом на море? Ми говоримо про білі, червоні та рожеві вина, оскільки споживати в спеку міцні алкогольні напої категорично не рекомендується.
Окрім як у чистому вигляді, натуральні вина з витримкою температурного режиму подачі, який, як правило, вказано на етикетці вина, «Колоніст» пропонує Вам кілька простих й неперевершених за смаком коктейлів на основі вин.
До складу напою входять:
- червоне сухе вино, наприклад, Мерло 2017 року врожаю ТМ "Колоніст";
- лікер, або будь-який інший алкогольний напій з градусом вище, якщо любите коктейль міцніше. Можна використати також віскі, бренді або коньяк;
- фрукти, ягоди (класичне поєднання апельсини з яблуками);
- цукор, також смакують мед або сироп;
- газована вода;
- спеції: м'ята, імбир, мускатний горіх, гвоздика, кориця (за смаком);
- лід.
Кращою ємністю для Сангрії є великий глечик. Розрахувати обсяг глечика потрібно з урахуванням того, що Вам необхідно змішати 1 пляшку вина (750 мл) з 250 грамами лікеру та газованою водою. Далі порізати й додати яблука та апельсини, цукор (за смаком). Змішати та подавати з льодом.
Рецепт цього коктейлю стане справжньою знахідкою для тривалого проведення часу та веселощів у великій компанії.
Складові:
- біле сухе вино - 1,5 л. Для приготування ідеального пуншу «Колоніст» рекомендує використовувати в рецепті біле сухе вино власного виробництва Сухолиманське 2018 року врожаю;
- напівсолодке ігристе вино або шампанське - 1 пляшка;
- апельсини (3 - 4 шт), лимон (3 - 4 шт), ананас (1 великий), полуниця (150 - 200 гр.);
- цукор -150 - 200 гр.
Рецепт приготування класичного пуншу:
- попередньо заморозити кілька кубиків вина
- нарізати апельсини і видавити сік лимона, дрібними кубиками порізати ананас і полуницю
- додати цукор, змішати нарізані фрукти та відправити в холодильник (від 15-ти до 30 хвилин)
Безпосередньо перед подачею змішати вино, що залишилося, ігристе вино (шампанське), охолоджені фрукти і додати кубики замороженого вина.
Пунш готовий до подачі!
Ідеально для даного рецепту пасує брют "Колоніст", який компонує особливий букет, а в поєднанні з зернятами гранату робить екстравагантний пунш з бездоганним смаком.
Інгредієнти:
брют Біссер -2 пляшки, ром білий - 1,5 склянки, вода -125 гр, лимон - 1 шт., гранатовий сік - 1,25 склянки, листя м'яти, зернята граната - за смаком, лід.
Приготування: зварити сироп, висипавши в каструлю цукор і залити водою. Сироп варити 5 хвилин, після чого дати охолонути. В окремому графині змішати ігристе вино, ром і гранатовий сік. Додати остиглий сироп за смаком, зернята граната, нарізаний часточками лимон і листя м'яти. Перед подачею додати лід.
Також пропонуємо Вашій увазі серію простих з приготування, але дивовижних в смаку коктейлів на базі ігристих вин і шампанського, освіжаючий смак яких, подарує Вам насолоду від посмаку та релакс від спілкування з друзями за келихом коктейлю.
Інгредієнти оригінального Белліні: ігристе вино, персиковий сік з м'якоттю, малинове пюре.
У келиху форми флейта ігристе вино, наприклад, брют Біссер української виноробні «Колоніст», змішують з персиковим соком в пропорції 1: 1 і додають 1 чайну ложку малинового пюре, для ніжно-рожевого кольору коктейлю.
Залежно від наявності та різноманітності соків ви можете робити варіації на тему «Белліні».
Коктейль Россіні – поєднання ігристого вина та полуничного соку.
Коктейль Тінторетто - союз ігристого вина з гранатовим соком.
Коктейль Мімоза - з апельсиновим соком, Il Giust – поєднання з подрібненою динею.
До складу коктейлю входять: червоне вино, кока-кола, лимон. Секрет легкого за приготування коктейлю криється в його історії. Калімончо був придуманий винахідливими іспанцями, коли в 70-х роках була введена заборона на розпивання спиртних напоїв в громадських місцях. Щоб уникнути покарання, іспанці змішували в пропорції 1: 1 червоне вино з колою безпосередньо в пляшці, що не викликало підозр у поліцейських. Сьогодні Калімончо подають на пляжі за наступним рецептом:
100 грамів будь-якого червоного вина змішують з 100 грамами кока-коли, додають в келих лід і прикрашають листочками лимона. Прохолодний коктейль для втамування спраги готовий.
Ще один популярний коктейль у спеку родом з Італії - Спрітц
Інгредієнти: біле сухе вино, біттер Aperol або Campari, газована вода та лід.
Приготування: келих з льодом наповнюємо до половини білим вином, додаємо газовану воду та біттер 3: 2. Для гостей коктейль можна прикрасити скибочкою апельсина або оливкою.
«Колоніст» рекомендує для цього коктейлю використовувати вина свого виробництва Шардоне категорії «Висока Гама», Криничне» або Сухолиманське, а для схильних до експериментів - можна спробувати зробити коктейль на основі брюта Біссер.
Інгредієнти: біле вино (бажано десертне) -100 мл, тонік - 100 мл, скибочка лимона, м'ята.
Потовкти м'яту, додати в келих тонік і вино, зверху прикрасити скибочкою лимона. Для цього коктейлю ідеально підійде вино від Колоніста - Мускатне - кріплене десертне солодке вино, яке збагатить свої смаком легкий коктейль.
До складу входять:
- біле десертне вино Мускат (200 мл);
- апельсиновий сік (50 мл);
- апельсиновий лікер (10 мл);
- морозиво (пломбір) 1 кулька / 1 ст. ложка;
- м'ята.
Змішати в коктейльному келиху інгредієнти, прикрасити листочком м'яти і подати до столу.
Насолоджуйтеся різноманітністю коктейлів разом з винами виноробні "Колоніст" і нехай навіть неймовірна спека не зіпсує Вам приємне проведення часу.
Підписатися на останні
новини та події