Сформувати замовлення
Новорічний стіл з Колоністом

Новорічний стіл з Колоністом


Рецепти та поради з гастрономічних поєднань страв та вин «Колоніст».

«Колоніст» дає рекомендації щодо новорічного меню для святкування прийдешній 2019 року та ідеального поєднання вин до традиційних святкових страв.
sparkling.jpg

Ігристе і шампанське на новорічному столі

Шампанське або ігристе вино - це обов’язковий атрибут Нового Року на наших столах. Ігристі вина неперевершено виступають в якості аперитиву, і для деяких гостей, залишаються основним напоєм новорічної ночі. Класичною закускою, яка вважається ідеальним поєднанням з ігристими винами - червона і чорна ікра. Витончені канапе з ікрою та бульбашки шампанського у своєму гастрономічному союзі подарують Вам справжню насолоду з'єднання двох смаків. Така смакова комбінація вважається ідеальною закускою, оскільки солоний смак ікри зустрічається зі свіжістю шампанського або ігристого і дарує особливу насолоду розкішними смаками. Колоніст рекомендує ігристе вино «Біссер».  Завдяки своїм смаковим якостям і технології виробництва, яка робить «Біссер» повним аналогом оригінального французького шампанського, стане справжньою прикрасою Вашого новорічного столу.

купитьшампанское.jpg

Але не дивлячись на бажання щорічно експериментувати з новорічним столом, пробувати нові трендові страви кухонь різних країн, багато хто все ж вважають за краще залишатися вірним традиціям. І тому крім ікри, на столі завжди головне місце займають традиційні страви, які з року в рік залишаються незмінними. Ще наші бабусі подавали до новорічного столу улюблені класичні страви, які й зараз завжди готують господині: салат олів'є, шуба, мімоза, запечена качка з яблуками, холодець, м'ясо по-французьки та печінковий торт, і звичайно ж усіма улюблений торт "Наполеон". Але яке вино підібрати до цих різних, але настільки улюблених і популярних страв?

"Колоніст" рекомендує кілька прикладів ідеальних, за своїми смаковими поєднаннями, комбінацій традиційних новорічних страви з вином.

Холодні закуски та вино

Салат «Олів'є»

Перші згадки про салат "Олів'є", який названо на честь кухаря Люсьєна Олів'є, датується 1897 роком. Згідно з історичними даними, салат у 19-го столітті складався з наступних інгредієнтів: рябчики (смажені), огірки (свіжі), картопля (варена). Для заправки використовували соус «Провансаль». Для прикраси при подачі використовували: листя салату, ракові шийки, оливки, капорци (зараз каперси), ланспік (бульйон для приготування заливного). Подавався салат «Олів'є» на стіл в якості холодних закусок в кришталевих вазах і сильно охолодженим.

Згодом салат пережив ряд трансформацій, й з метою економії та адаптацій до продовольчих кошиків різних років, рябчики були замінені на «докторську» ковбасу, ракові шийки замінили морквою, ланспік й зовсім зник з інгредієнтів, а капорци та оливки наразі замінюють горошком, і ще для ситності додають варені яйця і заправляють салат майонезом.

Якщо застосувати трошки фантазії, то можна приготувати смачний дієтичний «Олів'є»: солоний огірок замінити на авокадо, «ковбасу» замінити на варене куряче філе, відварене в бульйоні з лавровим листом і травами, а для заправки можна використовувати йогурт.

«Колоніст» рекомендує повернутися до витоків і зберегти традицію подачі «Олів'є» в якості закуски, та подавати до нього столове сухе біле вино «Криничне» 2017, яке виготовлено з виноградних сортів «Шардоне» і «Рислінг рейнський» власних плантацій української виноробні в Придунайській Бессарабії (південно-західна частина Одеської області в регіоні Чорного моря).

білевино.jpgАвторське вино виноробні «Колоніст» «Криничне» біле сухе - невитримане, столове вино, має тонкий легкий смак, що освіжає з плодовими нотами в букеті та ароматами білих квітів. Вино цього сорту ідеально пасує для будь-якого виду холодних закусок і легких овочевих салатів, сирних і м'ясних нарізок. Подавати його слід охолодженим до 12-14 градусів в класичних келихах тюльпаноподібної форми не великого обсягу.
Іншим доповненням до салату «Олів'є» може бути сухе біле вино "Сухолиманське". Відмінність цього легкого вина з квітковим ароматом у тому, що воно зроблене з українського сорту винограду Сухолиманський білий, який було виведено українськими селекціонерами ще у кінці 1970х років.
купить вино.jpg

Салат «Шуба» («Оселедець під шубою»)

За рекомендацією Колоніста ідеальним гастрономічним сусідством, з не менш популярною новорічною стравою, ніж салат «Олів'є» - салат «Шуба» або офіційна його назва «Оселедець під шубою», виступить одне з трійки найпопулярніших білих сухих вин у світі - «Шардоне». Біле сухе вино, яке, завдяки своїй легкості в смаку і ненав'язливості в ароматі, стане бездоганним для подачі на стіл під багатошарову і складну «шубу».
шардоне.jpg

Сьогодні кулінари у своїх блогах часто експериментують з новими формами подач традиційних салатів. Так, салат «шубу» можна подавати у вигляді рулету, звернувши всі класичні інгредієнти на фользі у вигляді великого ролу. Таким чином, салат може стати не тільки частуванням, але й прикрасою Вашого святкового столу.

А досконалість смаку салату в якості холодної закуски доповнить «Шардоне» української виноробні «Колоніст», яке виготовляється з сорту винограду «шардоне» власних плантацій на берегах прісноводного озера Ялпуг (південь України). Ідеальні кліматичні умови даного регіону дозволяють сімейній виноробні «Колоніст» виготовляти сухі, витримані у французьких барріках з 100-річного дуба, вина найвищої якості.

У багатьох може виникнути питання: чи можна взагалі поєднувати солоний оселедець з вином? Але акцентуємо Вашу увагу на те, що в даному блюді оселедець досить добре прихований іншими інгредієнтами і його смак інтегрований в чудове гастрономічне поєднання варених буряків й картоплі з майонезом. Тому сміливо подавайте салат з «Шардоне» «Колоніст», яке було витримано у французькому дубі, й тому теж може вважатися полнотілим для того, щоб гідно витримати конкуренцію з ситним салатом. Подача вина вимагає попереднього охолодження до 12-14 градусів в кулястих келихах типу Бургундія, створених спеціально для «Шардоне».


Холодець і «Рислінг»

Скажете несподіване поєднання страви та легкого вишуканого вина (з німецькими коренями!) «Рислінг»?! Але ні. У своєму класичному уявленні холодця (або як ще його называють - холодне, студень, залывне), як страви, що виварена зі свинини, в даному випадку, можна замінити на легке і дієтичне м'ясо. Полегшити дане блюдо і приготувати гарний прозорий холодець можна з індички або півня. При цьому використовувати біле напівсухе вино, як в якості супровідного напою, так і в якості інгредієнта для приготування. Прозорість бульйону подарує кілька грамів вина (не більше 150), доданих в бульйон практично перед самим зняттям з вогню й проціджуванням.

Готова закуска «холодець» і напівсухе сортове біле вино «Рислінг» складе ідеальну гастрономічну пару на застіллі. Український «Рислінг» від ТМ «Колоніст» є максимально наближеним за своїми органолептичними якостями до оригінального німецького вина «Рислінг», яке вже багато років залишається стандартом виготовлення Рислінгів по всьому світу. Проте український «Рислінг» від виноробні "Колоніст" зберігає свою унікальність і свій характер. Це вино слід подавати охолодженим до 12-14 градусів в класичних келихах для білих вин.
рислинг.jpg

Порада від виноробні «Колоніст». Не варто переохолоджувати білі тихі вина до температури нижче ніж 10 градусів, оскільки в такому випадку вина не зможуть розкрити свій багатий аромат і смак. Винятком є ​​ігристі вина, наприклад, «Біссер» ТМ «Колоніст», які слід добре охолодити до 6-8 градусів перед подачею.

Печінковий торт і червоне вино

За рекомендаціями щодо страв до святкового столу, для зустрічі нового 2019 року, радять накривати столи з великою кількістю ситних страв. Таких, наприклад, як печінковий торт з курячої печінки. Знайома всім холодна закуска, яка виглядає на столі святково і зможе Вас наситити перед основними стравами новорічного столу й додасть сил дочекатися основних святкових страв.

Для приготування більш пишного і легкого печінкового торта рекомендують попередньо перед приготуванням, замочити печінку в молоці, це додає текстурі печінки легкості та прибирає неприємний запах печінки.


Ідеальним напоєм для частування печінковим тортом стане вино ТМ «Колоніст» - сухе червоне «Криничне», з терпкістю в смаку і складним, свіжим ароматом, з тонами ягід, стиглих плодів і квітів. Вино підкреслить багатошаровість смаків печінкового торта і запечених овочів, а також, завдяки помірній танінності, допоможе Вашому організму впоратися з часниково-майонезною заправкою торта.

сухое красное.jpg
«Криничне» червоне сухе вино - це новинка від виноробні «Колоніст», яке було названо на честь села, де народився і заснував сімейну виноробню Іван Плачков. На полицях магазинів це вино з'явилося вперше в цьому році й одразу набуло популярності, завдяки своєму легкому тілу, смаку та ягідному аромату. Подавати Криничне червоне слід при кімнатній температурі не більше 18 градусів у великих тюльпаноподібних келихах.


Червоні вина ТМ «Колоніст» - це ідеальні умови виготовлення напою, витримка всіх стандартів виробництва й зберігання вин.

Гарячі закуски та вино «Колоніст»

Як варіант гарячої закуски, багато господинь в Україні подають блюдо «М'ясо по-французьки». А ми радимо подавати його в супроводі білого сортового витриманого вина «Шардоне Висока Гамма» української виноробні «Колоніст». Класичний рецепт «М'яса по-французьки» складається зі свинини, але в цьому році, ми рекомендуємо замінити свинину на будь-який інший вид м'яса. Універсальність рецепту дозволяє приготувати це блюдо і з телятини, і з індички, і з курки. Головне підібрати відповідний сорт сиру. Чим делікатніше і прісніше м'ясо, тим жирніше має бути сорт сиру в інгредієнтах. Такий прийом дозволить збалансувати і зробити страву більш соковитим.
щардоне.jpg

«Шардоне Висока Гамма» відрізняється насиченим багатогранним ароматом, який формується завдяки технології виробництва такого сорту вина, за технологією бродіння в дубових бочках і витримки в французьких барріках, які пройшли процес керамічного випалу. У смаку вина, в келиху розкриваються тони дюшесу, лісового горіха і цитрусів, які дозволяють насолодитися насиченим післясмаком вина. Подавати цей сорт вина можна при температурі 12-14 градусів Цельсія в кулястих келихах великого об’єму.


Основні страви Новорічного столу


Качка з яблуками в ідеальному поєднанні з «Одеським чорним» вином української виноробні «Колоніст» стане гастрономічним подарунком для Ваших гостей. Бездоганна і соковита качка, з ароматами спецій і яблука, під келих червоного сухого витриманого вина «Одеський чорний»стане справжньою насолодою поєднання їжі з напоєм. Димні ноти та букет шовковиці та чорносливу в смаку «Одеського чорного» ідеально підкреслить смак запеченого м'яса. Не забувайте, що запечена качка - це дуже жирна страва, тому тільки таке екстрактивне, насичене, повнотіле й танінне вино, як "Одеський чорний", зможе витримати конкуренцію і "не розчинитися", а навпаки, додати яскравості у смаку. Подавати «Одеське чорне» слід за кімнатної температури, не вище ніж18 градусів у великих тюльпаноподібних келихах. Таке вино можна без декантування.
одеське.jpg

Слід зазначити, що червоне вино «Одеське чорне» ТМ «Колоніст» - це виключно український продукт і з'явився він в результаті роботи українських селекціонерів, яким вдалося вивести ідеальний місцевий сорт виноградної лози, для створення, досконалого унікального українського вина.


Соковитий стейк з «Каберне Мерло Висока Гамма» створить ідеальний гастрономічний союз для поціновувачів м'яса. Стейк готується за різними технологіями та рецептами, з різними стадіями прожарювання, і в простому або складному маринаді - це справа Вашого смаку, і в такому питанні потребує певних навичок кулінара. А бездоганним супроводом, яке допоможе розкрити смак м'яса і подарує Вам складне, і, водночас, приємний посмак трапези стане «Каберне Мерло Висока Гамма» української виноробні «Колоніст».

декантер.jpg
Вино «Каберне Мерло Висока Гамма» 2017 - це те вино, яке може Вас дивувати протягом тривалого застілля, оскільки має властивості розкриватися в смаку у Вашому келиху. Спочатку вино дарує яскраво виражені тони чорної смородини, ожини, кави та сап'яну, які в келиху (або в декантері) розкриються в легкі конфітюрні ноти з пряним посмаком. А таніни даного вина дозволять Вам впоратися зі стравою будь-якої жирності. Крім цього, потенціал витримки вина «Каберне Мерло Висока Гамма» становить до дев'яти років, а це говорить про те, що пляшка вина цього сорту, що буде куплена в цьому році, зможе оживити Ваші спогади через кілька років. Головне дотримуватися основних правил зберігання та тримати пляшку в горизонтальному положенні весь період витримки.


Перед подачею цього вина обов'язково слід його декантувати (налити в декантер і дати йому подихати й розкрити аромати) протягом години-двох. Наливати вино слід з декантеру кімнатної температури у келихи класу Бордо великого об’єму (великі тюльпаноподібні келихи).


Десерти новорічного столу


Ідеальний новорічний десерт доповнить кріплене десертне солодке вино «Мускатне» від української виноробні «Колоніст». Це вино створене для супроводу десертів. Завдяки помірній міцності та солодкості воно підкреслює смак Вашого ідеального десерту, будь то випічка або різноманітні види тортів: від бісквітів до кремових тортів з горіхами. «Мускатне» ідеальне в поєднанні з вершковим морозивом й різного роду тістечками. А також підкреслить смак солодких фруктових десертів, для тих, хто навіть у новорічну ніч намагається стежити за калоріями. Звертаємо Вашу увагу, що до цього сорту вина подаються особливі келихи об'ємом 65 - 100 мілілітрів. Подають десертні вина в маленькому обсязі охолодженими з огляду того, що в десертних винах, категорії кріплені вина, об'ємні одиниці спирту можуть досягати 16%.

сладкое вино.jpg
Для прихильників сигар або чорного шоколаду або ж навіть шоколадних десертів типу шоколадний фондан після ситної вечері, виноробня "Колоніст" пропонує червоне кріплене вино класу портвейн "Башта". Завдяки своїй солодкості, аромату чорносливу, шоколаду та кави, портвейн "Башта" припаде до смаку не тільки чоловікам, але й жінкам.

портвейн.jpg
Українська сімейна виноробня «Колоніст» - це універсальне рішення для вибору ідеальних вин для Вашого новорічного столу. У каталозі інтернет-магазину «Колоніст» Ви зможете знайти вино на будь-який смак. Найширший асортимент дозволить Вам купити вина, які будуть супроводжувати Вас протягом усієї новорічної ночі та стануть справжньою окрасою і доповненням святкового новорічного свята.


Підписатися на останні
новини та події

Наприклад: email@email.com Введіть e-mail Символ  заборонений
Підписатись

Зв'язатися

Наприклад: Валера Введіть Ім'я
Наприклад: valera@host.com Введіть e-mail Введіть  Заборонений
Наприклад: +38 099 999 99 99 Введіть Телефон Символ  Заборонений
Зв'язатися

Мінімальна сума замовлення 1000 грн. Покладіть в свою корзину ще кілька пляшечок вина!

Додано до кошика