Меню
Колоніст продовжує серію публікацій з експертами в сфері енології і гастрономії. Цього разу експерти поділилися з нами рецептами новорічних страв у поєднанні з вином. Урізноманітніть свій святковий стіл оригінальними та смачними стравами!
Від редакції: Трайфл — відомий старовинний англійський десерт, який роблять з бісквіта, просоченого алкоголем (найчастіше це шеррі). Відмінною особливістю трайфлу є поєднання різноманітних смаків, кольорів і звичайно ж шарів бісквіта. Існує думка, що трайфл подобається і багатьом чоловікам. Можливо, потрібно віддати належне поєднанню солодкості та досить міцного алкоголю, яке надає десерту "звеселяючі" властивості.
Євген Клопотенко: Сабайон — це дивовижний італійський крем-десерт або ж піна-десерт. Так ось, я приготував звичайний бісквіт і залив його найніжнішим кремом сабайон. Таким чином, у мене вийшов надзвичайно смачний трайфл, який тане у роті, бо просочений саме цим кремом.
Але щоб приготувати дійсно смачний сабайон потрібно знати один секрет. Справа в тому, що цей десерт готується з додаванням вина. Тому, чим вино краще, ароматніше і дорожче, тим більш насиченим і смачнішим виходить сабайон. Я в своєму рецепті використовував вино Гевюрцтрамінер, яке має яскравий, трохи пряний аромат, але можна використовувати і звичайне Мускатне. Але пам'ятайте, що секрет цього десерту саме у вині.
Інгредієнти для сабайону:- 2 яєчних жовтки;
- 40 г цукру;
- 40 г білого вина Гевюрцтрамінер.
Інгредієнти для бісквіта:- 4 яйця;
- 140 г цукру;
- 300 г борошна;
- 200 мл молока;
- 8 г розпушувача;
- 5 г вершкового масла.
Приготування:Наливаємо в сотейник воду і ставимо його на вогонь, зверху ставимо миску, щоб вона не торкалася води, і підігріваємо її. В окремій мисці змішуємо жовтки з цукром, переливаємо в миску на паровій бані і активно перемішуємо вінчиком до однорідності і появи піни. Додаємо вино і знову активно перемішуємо. Чим якісніше вино, тим смачніше буде результат.
Для приготування бісквіта необхідно взяти яйця, додати до них цукор і збивати до розчинення цукру. Потім додати в яйця просіяне борошно і все змішати до однорідної маси, щоб в ній не було грудок. Додати молоко і розпушувач. Замісити густе тісто, воно повинно тягнутися. Змастити вершковим маслом форму для випікання, залити в неї тісто і випікати в розігрітій духовці 1 годину при температурі 180 °С.
Дістаємо бісквіт, даємо йому охолонути, і нарізаємо на довільні трикутники. Викладаємо в порційну склянку трикутники бісквіта і заливаємо їх сабайоном. Прикрашаємо цитрусової цедрою.
Рекомендація від виноробні Колоніст:Для приготування сабайон рекомендуємо біле десертне вино Колоніст Мускатне, яке надасть десерту елегантності та аромату.
- 1 пляшка шампанського (або іншого класичного брюту, наприклад Біссер);
- 2 лайма;
- ¾ склянки соку жовтих лимонів;
- 1 склянка сиропу з цукрової тростини.
Приготування:Очистіть лайми та лимон, цедру подрібніть дуже дрібно. Видавіть сік з 2х лаймів та змішайте з соком жовтих лимонів (3/4 склянки). Усі ці інгредієнти змішайте у чаші для пуншу з солодким сиропом. Зробіть це заздалегідь і залиште охолоджуватись. Безпосередньо перед подачею залийте усе охолодженим ігристим. Подавайте у бокалах, розливаючи "Суп з шампанського" ополоником.
Ви будете вражені!
Смачного!
Дуже проста страва, хоча багатьом здається, що це що щось нереальне, і я витрачаю купу часу, щоб отримати такий незвичайний смак. Рецепт привезений із Франції однією моєю подругою, і якщо хочеться когось покорити і здивувати — це саме те, що треба!
Все дуже просто: філе лосося треба нарізати смужками шириною 5-6 см, зверху покласти кілька слайсів груші, щоб закрити весь лосось, далі блакитний сир — поламати невеликими шматочками і укласти на грушу. Лосось укласти на фольгу, яку потрібно звернути як човник, не закриваючи зверху. Запікати 20-25 хв, ніяких приправ — всю справу зробить сир, просочений через грушу.
До цієї страви я подаю Рислінг напівсухий від Колоніста!
До речі, ще один лайфхак, пов'язаний з вином — поки риба готуватиметься, можна подати як закуску: я запікаю камамбер в духовці 10-12 хвилин цілим, до нього роблю грінки з травами, теж 10-12 хв, + келих червоного вина. Куштували з Каберне-Мерло Колоніст — це нереально смачно!
Найбільше усього до Нового року я люблю будь-які страви із запеченої качки!
Мій улюблений рецепт – це запечена домашня качка з айвою та медом. Приготування дуже просте, але результат неперевершений!
Інгредієнти:
- качка;
- айва;
- спеції (сіль, перець, італійські трави);
- мед;
- бальзамічний оцет (або соєвий соус).
Отже, перед тим, як качку нафарширувати шматками айви, добре її змастіть маринадом: мед змішайте з бальзаміко або соєвим соусом, натріть качку сумішшю спецій. Там само гарно змастіть маринадом та спеціями шматки айви. Відправте качку з айвою в духовку. Не забувайте, що качка печеться стільки годин, скільки й важить кілограм. Наприклад, качка вагою 3 кг печеться близько 3х годин. За півгодини до готовності можна відкрити фольгу або кришку (в залежності у чому Ви будете випікати), аби качка підрум’янилась.
Найкраще вино, яке підходить до цієї новорічної страви – це Каберне-Мерло категорії «Висока Гама» від ТМ «Колоніст».
Смачного!
Найкращий рецепт для новорічного столу – класичний цибулевий суп!
Ми привезли цей рецепт з Франції і тепер часто готуємо його вдома. Здається, що класичні французькі страви готувати складно, але це не так! Насправді, цибулевий суп вважався стравою для простого люду в історичні часи. Дуже давно його готували із залишків цибулі та м’яса на продуктовому ринку, щоб нагодувати багато людей. А зараз цю страву подають у вишуканих ресторанах!
Отже, Вам потрібно:
- 5-6 великих цибулин;
- м’ясний бульйон (я беру з курятини);
- сир Грюєр;
- 1 столова ложка цукру;
- 1 столова ложка борошна ;
- хліб для грінок (я беру багети);
- вершкове масло.
Почніть смажити цибулю, нарізану кільцями або напівкільцями, на вершковому маслі. Коли цибуля вже стане золотавою, додайте борошно та цукор. Цукор не дасть цибулі занадто розм’якнути та закарамелізує її, а борошно зробить сік з маслом гарною густою підливою. Продовжуйте тушкувати цибулю, аж поки вона не стане коричневого кольору, приблизно 20 хвилин.
Після цього наріжте хліб невеликими скибочками, товщиною 1-1,5 см, підсмажте у духовці або ж у тостері. Починайте розкладати на порції. Найкраще цей суп запікати уже в окремих тарілочках, у яких і будете подавати. Гарно підходять для цього невеликі керамічні форми. На дно кожної форми кладіть цибулю (1-2 столові ложки), заливайте гарячим бульйоном. Бульйон уже має бути зварений і повністю готовий, гарно підсолений та поперчений. Зверху на бульйон покладіть підсушений шматок хліба та щедро посипте натертим сиром Грюєр. Готуйте у духовці при температурі 180 °С 15 хвилин, поки сир не зарум’яниться! Подавати найкраще з білим сухим вином. Найкраще підходить Шардоне «Висока гама» від Колоніста! Смачного!
Підписатися на останні
новини та події