З 30 жовтня по 1 листопада у рамках Львівського міжнародного форуму індустрії туризму та гостинності та міжнародної виставки ТурЕКСПО, відбудеться Презентація-дегустація нового продукту Одеської області - "Дороги вина та смаку Української Бессарабії".
Організатор - Проект ЄС "Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні".
30 жовтня виноробня “Колоніст” презентує свою туристичну пропозицію для представників туристичного бізнесу, як одна з головних туристичних локацій на першій в Україні "Дорозі вина та смаку української Бессарабії". Уже протягом 14 років Колоніст розвиває енотуризм в Україні! Окрім вин, виноробня представить свої 2 нові продукти: виноградну олію та перший в Україні бальзамічний оцет “Бессарабіко”.
Водночас на презентації будутьпредставлені 10 туристичних локацій-виробників з української Бессарабії.
На виставці представники туристичного бізнесу зможуть продегустувати ено-гастрономічну пропозицію таких локальних виробників – учасників Дороги вина та смаку української Бессарабії:
- ТОВ “ПТК Шабо” – виробництво вин та міцних напоїв, с. Шабо, Білгород-Дністровський р-н, Одеська обл.
- Європейська сироварня – виробництво сиру, с. Шабо, Білгород-Дністровський р-н, Одеська обл.
- СОК “Горіх Причорномор’я” – волоський горіх, фундук та шипшина, Одеська обл., Бєляївський р-н, с. Троїцьке
- Центр етнографічного, сільського зеленого туризму та сімейного відпочинку “Фрумушика-Нова”, Одеська обл., Тарутинський р-н., 6,5 км від сіл Старосельє та Весела Долина
- Крафтова сімейна виноробня “V.Petrov”,Одеська обл., Татарбунарський р-н., с. Струмок
- Туристичний оператор та локація “Вилкове-пелікан-тур”, м. Вилкове
- Козина ферма “Бринзарня” та еко-готель “Куба далеко”, Одеська обл., Кілійський р-н, с. Приморське
- М’ясні делікатеси “Балканські ястія”, Одеська область, м. Болград
- ТОВ “ВИНХОЛ ОКСАМИТНЕ”, Одеська область, Болградський район, с.Оксамитне
- Сімейна виноробня “Колоніст”, Одеська область, Болградський р-н, с.Криничне
- Крафтовий сир “Щедра околиця”, Одеська область, Болградський р-н, с. Табаки
- Винний льох “Винарія”, Одеська область, м. Ізмаїл
- Національний науковий центр “Інрститут виноградарства і виноробства ім. В.Є.Таїрова” пгт Таїрове Одеська обл.
- Одеська національна академія харчових технологій, м. Одеса
- Аккреманська формеця, м. Білгород-Дністровський, Одеська область
- Бодега 2 Карла – Бессарабська Бодега (Одеса)
Час: 30 жовтня з 14:30 до 17:30
Місце: Львівський палац мистецтв, вул. Коперника, 17, конференц зал №1
Запрошуються представники туристичного бізнесу (туроператори та турагенти) та ресторатори за попередньою реєстрацією на дегустацію ено-гастрономічних сетів від локальних виробників крафтових продуктів та презентацію загальної туристиної пропозиції (обов’язкова реєстрація за посиланням):
forms.gle/G1xKLBPraNQidvJy5
Детальна інформація та акредитація на сайті:
galexpo.com.ua/images/vustavku/tur-expo/2019/b2b_30_program_2019.pdf
Для представників ЗМІ акредитація за посиланням:
forms.gle/PeztbAbZMZ7jEA3NA
Наступного дня 31 жовтня об 11:00 співвласниця сімейної виноробні “Колоніст” разом з кулінарним експертом Вікторією Пархоменко проведуть "ЗІРКОВІ ЗУСТРІЧІ”: авторські майстер-класи ено-гастрономічного поєднання локальних продуктів та вин.
Запрошуються: представники туристичного бізнесу (туроператори та турагенти) та ресторатори за попередньою реєстрацією:
forms.gle/nZVzgeDMeYbyb1m86
Для представників ЗМІ акредитація за посиланням:
forms.gle/PeztbAbZMZ7jEA3NA
Вікторія Пархоменко – гастро-експерт, ресторатор (Klukva&Brukva - перший в Україні локаворський ресторан), автор ресторанних концепцій, бренд шеф 30-ти ресторанів. Власник проекту GastroSreda - гастрономічний клуб для лідерів думок. Лідер громадського руху «Slow Food Kyiv».
Алла Плачкова - Національний експерт проекту Європейського Союзу «Підтримка системи розвитку географічних зазначень в Україні» з питань розвитку сільських територій, співвласниця сімейної виноробні «Колоніст», винний експерт WEST Level 3 Award (Лондон).
Докладніше про подію:
galexpo.com.ua/images/vustavku/tur-expo/2019/b2b_31_program_2019.pdf