День народження виноробні "Колоніст"

Іван та Алла Плачкови, власники виноробні "Колоніст"

У 2018 році українська сімейна виноробня «Колоніст» святкує  своє 13-річчя.
За 13 років своєї історії «Колоніст» знаходиться в постійному пошуку  удосконалення українського вина, становлення України, як гідного конкурента винних регіонів Старого та Нового Світу.
У далекому 2005 році, 17 вересня, була перероблена перша партія винограду сорту Рислінг на тільки що зданої в експлуатацію новій виноробні «Колоніст».
Свою назву виноробня отримала на честь болгар-колоністів, які 200 років тому прийшли переселенцями на землі Придунайської Бессарабії.
За словами творця виноробні Івана Плачкова, «Колоніст» - це виклик власним амбіціям! Це філософія, яка, завдяки особистому відношенню та відповідальності перед своєю командою технологів і працівників виноробні, а також майбутнім споживачем, може звести виноробство до рангу національної культури.
Виноробня «Колоніст» - це збалансоване поєднання роботи професіоналів, постійне прагнення до досконалості, а найголовніше це бажання розвиватися і прищеплювати українцям повагу та любов до УКРАЇНСЬКОГО ВИНА.
Свою історію виноробня «Колоніст» починала в період повної відсутності не тільки культури виноробства в українців, але й відсутності культури споживання вина. Українці довгий час не тільки не вміли виробляти вина, але й, в більшості випадків, не розуміли, яким саме може бути натуральне якісне вино. Зараз всі спостерігають бум виноробства в країні, в геометричній прогресії зростає культура споживання вина та попит на сухі вина.
І лише 13 років знадобилось виноробні «Колоніст» щоб визначити свої відмінні характеристики. Вина «Колоніст» - це український бренд, який не тільки представлений на міжнародному, а й дипломатичному рівні, вина «Колоніст» вже мають нагороди, гідні великих вин світу.
Беручи участь в безлічі міжнародних і престижних конкурсах, вина «Колоніст» є постійними володарями призових місць та особливих відзнак від професіоналів зі світовим ім'ям у виноробстві.
Вина «Колоніст» були двічі відзначені почесним титулом «Commended» на престижному щорічному британському конкурсі «International Wine Challenge», де в конкурентній боротьбі боролися з винами більш ніж 14 000 сортів з 55 країн світу.
У 2015 році володарем вищезгаданого титулу стало «Каберне-Мерло «Колоніст» 2013, а у 2018 році  - «Колоніст» підтвердив закономірність високої оцінки своїх вин і повторив успіх, вже в категорії сухих білих вин, та отримав нагороду «Commended» на конкурсі «International Wine Challenge 2018» за Шардоне «Колоніст» Висока Гамма 2016.
Українська сімейна виноробня «Колоніст», як і виноградна лоза, з кожним роком набирає свою силу та пропонує шанувальникам нові якісні вина власного виробництва.
Новинка української сімейної виноробні «Колоніст», авторське червоне вино «Криничне» увійшло в винну карту виноробні у 2018 році. Виготовляється вино з винограду сортів Мерло, Каберне-Совіньйон, Одеський чорний й бленду європейських червоних сортів, вирощених в південно-західній частині Одеської області в регіоні Чорного моря. Як і для всіх вин «Колоніст», для виготовлення вина «Криничне» використовується технологія ручного збору врожаю, з подальшою витримкою всіх технологічних стандартів виготовлення сухих невитриманих вин. Другим новим продуктом виноробні стало «Криничне» біле.
Виноградники виноробні набрали вік і силу, родючі ґрунти дають можливість зростанню широкого асортименту сортів винограду, а кліматичні умови ідеально підходять для вирощування винограду та виробництва високоякісних аналогів європейських вин і створення українських Великих Вин. А постійні консультації виноробів і експертів зі світовим ім'ям дозволяють виноробні коригувати своє виробництво та пропонувати поціновувачам вина продукт найвищої якості.

«Колоніст» - це не виробництво продукту, це створення кращих українських вин з душею та українським колоритом.
Контроль всіх технологічних процесів, а, найголовніше, любов до своєї справи дозволяє співвласникам виноробні Івану та Аллі Плачковим розвивати свій бізнес не тільки в напрямку виноробства, але й замислюватися про можливі похідні товари. Адже виноградна ягода, при розумному підході до виробництва, це найбагатше джерело якісних і корисних продуктів та засобів по догляду за собою.
Займаючись виноробством, сім'я Плачкових, завдяки своїй невтомній праці та постійному вдосконаленню в знаннях, не могла проігнорувати проблему переробки матеріалу, який залишається в процесі виробництва вина.
І якщо говорити про досягнення в похідних товарах з виноградної ягоди, то слід розповісти про продукт, якому Алла та Іван Плачкови приділяють особливу увагу – олія  холодного віджиму з виноградних кісточок «Колоніст». Варто відзначити, що виноградна олія поки в дивину для українського споживача. Але цей, виключно органічний продукт, який вважається одним з найбільш корисних з видів олії, виготовляється  Колоністом за європейськими стандартами та за наявністю всієї необхідної документації, яка підтверджує якість продукту й відповідність стандартам для поширення на українському та європейському ринках. Для виробництва олії використовується, спеціально придбаний німецький прес Oil Press Sensortec, який при переробці виноградних кісточок, зберігає всі корисні мікроелементи. І в підсумку, Ви можете придбати високоякісну олію з виноградних кісточок під брендом «Колоніст».

Новинкою 2018 року виноробні «Колоніст», яка може підкорити серця знавців з корисного харчування, особливо поціновувачів приготування пікантних корисних салатів і закусок, можна вважати вихід на український ринок під брендом «Колоніст» - бальзамічного оцту «Бессарабіко». Сама назва цього продукту говорить про безмірну повагу до батьківщини виноробні, Придунайської Бессарабії, яка завдяки своїм родючим землям, дарує її власникам багатий врожай виноградної лози, що дозволяє Плачковим нескінченно дивувати своїх гостей та шанувальників продукції ТМ «Колоніст». Технологію виготовлення Алла та Іван спеціально вивчали в Італії. Бальзамічний оцет здавна використовувався в медичних цілях, звідси і назва - бальзам. І це не дивно, адже бальзамічний оцет зміцнює імунну систему, чистить судини, знижує ризик запальних процесів. Зараз бальзамічний оцет незамінний на столі та в приготуванні їжі. Широко використовується для маринування м'яса й риби, подається до м'ясних та рибних страв, овочевих і фруктових салатів, м'яких і твердих сирів і, навіть, до морозива.

Підсумовуючі ще один рік своєї історії, виноробня «Колоніст» з гордістю представила 2 нових вина та 2 нових продукти на ринку України.

 Ми вдячні всім за привітання, підтримку і віру в нас та український продукт.
1

Підписатися на останні
новини та події

Наприклад: email@email.com Введіть e-mail Символ  заборонений
Підписатись

Зв'язатися

Наприклад: Валера Введіть Ім'я
Наприклад: valera@host.com Введіть e-mail Введіть  Заборонений
Наприклад: +38 099 999 99 99 Введіть Телефон Символ  Заборонений
Зв'язатися

Мінімальна сума замовлення 1000 грн. Покладіть в свою корзину ще кілька пляшечок вина!

Додано до кошика