Сформувати замовлення
Шампанське в Новорічну Ніч
Новорічна ніч без Шампанського - це швидше виняток з правил. Шампанське та ігристі вина супроводжують найбільш знакові й важливі події нашого життя. Новий рік, у свою чергу, символізує початок нового етапу. Так вже повелося, що найчастіше ми говоримо собі: «З нового року я почну ... ..», «В новому році я зроблю ....», «І вже в наступному році я закінчу ....» І тим самим ми визначаємо значущість такого свята як Новий рік.

48367034_199039847707612_4732758148614455296_n.jpg
Українська виноробня «Колоніст» пропонує Вам відзначити Новий рік разом з ігристим вином «Біссер». «Колоніст» вже багато років працює над вдосконаленням технології виробництва ігристих вин в реаліях України. І як результат, в цьому році «Колоніст» представив оновлений брют «Биссер» 2016 року врожаю, який не поступається за смаковими якостями оригінальним французьким шампанським винам.


Шампанське - це вид ігристого вина, яке виробляється виключно в провінції Шампань (Франція), і тільки це ігристе вино може по праву називатися Шампанським. Всі інші вина, в складі яких присутній вуглекислий газ (а саме він і дає ігристість вину), називаються ігристими. Наразі важливо підкреслити, що таке ж ігристе вино, як і Шампанське, виробляють і в багатьох інших виноробних регіонах Франції. Але стовідсотковий аналог Шампанського вже в регіоні по сусідству від Шампані буде називатися Креман, хоча виготовляється за ідентичною технологією й з одних і тих самих сортів винограду.


Слід зазначити, що і сьогодні дуже багато шанувальників ігристих вин невірно позиціонують даний напій, коли називають всі ігристі вина - Шампанським. Вивчімо питання відмінності ігристого вина від Шампанського, щоб не стати ошуканими у своїх очікуваннях від напою й не зіпсувати собі свято.


Відмінності шампанського від ігристих вин

48424696_2220461854940901_1101282051950116864_n.jpg
- Найголовніша відмінність, за якою Ви зможете придбати Шампанське високої якості - це регіон і країна виробництва. Шампанське - це виключно французьке вино, яке виготовлено Шампані.


- На відміну від ігристих вин, Шампанське витримується виключно 12 місяців, в той час як ігристі можуть витримуватися менше ніж рік, але не більше 15 місяців.


- Шампанське може бути виготовлено виключно з трьох сортів винограду: шардоне, менье і піно нуар.


- Напис на пляшці. Виробники намагаються допомогти покупцеві одразу розрізнити справжнє Шампанське та вказують на етикетці фразу "ферментація в пляшці" (англ. -fermented in a bottle), що означає, що дане вино було виготовлено класичним способом шампанізації шляхом вторинного бродіння в пляшці. Іншими словами, Ви купуєте вино в тій же пляшці, в якій відбувається процес бродіння й стало ігристим. Але, на жаль, не всі виробники справжнього Шампанського це вказують.


- Розмір бульбашок в бокалі. Чим менше розмір бульбашок, тим вище якість вина у Вашому бокалі. Гра бульбашок в бокалі називається «перляж». У класичного Шампанського перляж повинен складатися із найменшого розміру бульбашок і має бути дуже тривалим. У ігристому вині високої якості бульбашки підіймаються тонкими ниточками з центру келиха вгору.


- Аромат ванільної булочки. Саме аромат ванільного тіста, французької булочки бріош, вершкового масла і йогурту відрізняє класичний метод шампанізації від нетрадиційного. Тільки завдяки тривалому часу, проведеного на дріжджовому осаді в підвалах, вино в пляшках набуває такий багатий і різноманітний аромат. А ми вже знаємо з Вами, що тільки класичне шампанське витримується на осаді в пляшках. До речі, витримка на осаді називається "сюр чи" (фр. - sur lie).


Зверніть увагу на пробку для шампанського та ігристих вин. Існує два види пробки: капронова пробка, часто використовується при укупорці дешевших ігристих вин і пробка з кори коркового дуба. Обов'язково на пробку додатково кріпиться мюзле (дротяне кріплення) для того, щоб під тиском вуглекислого газу не змогло завчасно відкоркувати вино.

49017905_393522071403310_8259180255751700480_n.jpg
Цікавий факт!


Мюзле (дротове кріплення для пляшок Шампанського) було придумано Ніколь Кліко-Понсарден, яка відома виробництвом найбільш впізнаваного шампанського у світі Veuve Clicquot (Вдова Кліко). Сьогодні мюзле має витончений зовнішній вигляд і легкий у відкорковуванні, раніше кріплення робилося з більш міцного дроту, і в минулому гусари відкривали шампанське за допомогою шаблі, а деяким була потрібна допомога «кусачок» для того, щоб відкрити ігристе до столу. Зараз пляшку Шампанського теж можна відкрити спеціальною шаблею, ця процедура називається "сабраж" і, як правило, використовується нечасто з метою розважального шоу.


Одним з найпопулярніших серед поціновувачів ігристих вин є сорт ігристого вина Брют. Кількість цукру в Брюті зведено практично до нуля, що дозволяє напою насититися натуральним ароматом. Для Брюту характерні яскраво виражені фруктово-цитрусові тони і яблучний посмак.


Перша найпоширеніша помилка серед любителів Шампанське - це вважати Брют сухим вином.


Брют є неперевершеним у якості аперитиву до легких закусок і салатів. Для споживання брюту, як і для шампанського та всіх видів ігристих вин, рекомендуємо використовувати подовжену форму келиха, яка дозволяє бульбашкам малювати свої унікальні візерунки в келиху й розкривати в повній мірі букет напою. Дана форма келиха називається "флейта" і, як правило, асоціюється зі святами. Інша, не менш відома форма келиха для Шампанського, яка теж часто використовується на урочистостях, особливо на весіллях у вигляді святкової «гірки» із келихів з Шампанським - називається "креманка" і має неглибоку широку круглу форму. Креманки історично використовувалися ще з тих часів, коли виробники Шампанського не вміли правильно видаляти осад після витримки в пляшках, і Шампанське залишалося каламутним. У таких дрібних креманках осад швидко осідав на дно, і дами на балах могли відпивати вже прозорий шляхетний напій. Форма келиха допомагала утримувати осад на дні. Цілком можливо, що після випитого прозорого Шампанського осад скидався в спеціальні урни, і скинути його з келиха також було легко, тому як форма спочатку була дрібна з широким краєм.


Друга найпоширеніша помилка серед шанувальників ігристих вин - вважати Просекко класичним ігристим. Просекко ніколи не виготовляється класичним методом шампанізації, виготовляється виключно методом Шарман. Крім того, Просекко виготовляють із сорту Глера, який не входить до переліку сортів, дозволених для виробництва Шампанського.


Виноробня «Колоніст», свою чергу, пропонує одне з найяскравіших і ідеальних за своїми органолептичними властивостями ігристе вино - брют «Біссер», який виготовлений з 100% сорту Шардоне, класичним методом шампанізації шляхом вторинного бродіння в пляшках з витримкою на осаді протягом 1, 5 років. Тобто, «Біссер» створено за абсолютно ідентичною технологією виробництва Шампанського у Франції.

48926497_2193439937575271_847688336477782016_n.jpg

Купити шампанське або ігристі вина


Купити ігристі вина, в тому числі Шампанське, можна, вивчивши асортимент, представлений в великих мережевих маркетах України або в спеціалізованих винних магазинах. Так само, на сьогодні, в інтернеті існує безліч онлайн майданчиків, які пропонують найширший асортимент вин з усього світу, з докладним описом походження, із зазначенням регіону і роки збору врожаю, і виробництва вин, а також з можливістю здійснити спеціальне замовлення ігристих вин ексклюзивних лінійок світових виноробств.


«Колоніст» пропонує придбати ігристе вино «Біссер» українського виробництва, яке виготовлено за класичним методом шампанізації. Сімейна виноробня «Колоніст» почала виробляти ігристе вино з 2016 року. «Біссер» повністю зроблений з сорту винограду Шардоне, який вирощено на власних плантаціях виноробні. Перша партія Біссеру була випущена в продаж накладом 3500 пляшок, і була розкуплена миттєво. Під час всеукраїнської сліпої дегустації ігристих вин «Біссер» від виноробні «Колоніст» посів перше місце. Невеликий обсяг виробництва дозволяє Колоністу контролювати якість кожної пляшки, робити дегоржаж (зняття з осаду) вручну.


Поєднання ігристого вина і новорічних страв


Ігристе вино у світі вважається універсальною гастрономічною парою, тобто підходить практично до всіх страв світових кухонь, а також чудово грає роль аперитиву. «Біссер» ідеально поєднується з твердими та м'якими сирами, устрицями, чорною й червоною ікрою, морепродуктами, салатами.

49046471_1938525529550266_3085574998744629248_n.jpg

Правила подачі ігристого


«Біссер», як і будь-який Брют, перед подачею до стілу, необхідно добре охолодити до 6-8 градусів Цельсія. Категорично не рекомендується збовтувати пляшку перед відкриттям. Подавати необхідно в келихах форми "флейта". На столі пляшка має знаходитися в спеціальному відрі з льодом, що дозволить утримувати холодну температуру протягом вечора.


Корисна порада! Обов'язково додайте у відерце з льодом холодну воду, в пропорції один до одного. Це необхідно зробити, щоб пляшка легко повністю поринала під лід для рівномірного розподілу холоду по склу пляшки. При наливанні притримуйте пляшку тканинною серветкою.


Корисна порада! Як швидко охолодити пляшку ігристого, якщо у Вас мало часу? Потрібно намочити холодною водою паперовий рушник і повністю обгорнути пляшку, після чого одразу покласти в морозилку на 15-20 хвилин. Вино швидко охолодиться до потрібної температури, головне пляшку там не забути!


«Колоніст» дає можливість придбати «Біссер» в онлайн-магазині з доставкою або в фірмовому магазині в Києві за адресою вул. Коновальця 36-Б (б.А).


Підписатися на останні
новини та події

Наприклад: email@email.com Введіть e-mail Символ  заборонений
Підписатись

Зв'язатися

Наприклад: Валера Введіть Ім'я
Наприклад: valera@host.com Введіть e-mail Введіть  Заборонений
Наприклад: +38 099 999 99 99 Введіть Телефон Символ  Заборонений
Зв'язатися

Мінімальна сума замовлення 1000 грн. Покладіть в свою корзину ще кілька пляшечок вина!

Додано до кошика