Сформувати замовлення
Ольга Геркулес про Україну в книзі рецептів

Найцікавіший кейс, як через кулінарну книгу можна розповісти всьому світу про Україну.

Сучасна Україна переживає полярність свого позиціювання у світі. Про Україну в контексті війни знає вже практично весь світ. Титульні особистості України, якщо не говорити про політику, представлені в основному поетами і спортсменами. Є деякі успіхи і у представників шоу-бізнесу. Наукові діячі та представники IT сектора популярні в своїй ніші. І як грім серед ясного неба, в Британії починають говорити про Україну в зовсім іншому контексті. Гастрономічному.

Шеф-кухар і фуд-стиліст Оля (Ольга) Геркулес родом з Каховки. Завоювала серця британців і шанувальників смачної їжі практично по всьому світу. В своїх книгах говорить простою мовою, приправляючи рецепти коментарями зі зрозумілим почуттям гумору, що дозволяє сприймати рецепти Ольги як керівництво до приготування складних страв з природною легкістю.

Британці, що вже достатньо звикли до формату кулінарного-шоу Джеймі Олівера, завдяки Ользі Геркулес почали говорити про авторську українську кухню. Майстер-класи від Геркулес користуються великою популярністю. Видана книга рецептів «Мамушка» / Recipes from Ukraine and beyond / стала бестселером в Англії, та перекладена в США, Австралії, Німеччині, Польщі, Бразилії, Італії, Канаді, АЛЕ не в Україні!

mamushka

Успіх Ольги на британському ТБ і зацікавленість з боку мільйонів гастроприхильників по всьому світові прийшли до дівчини завдяки її наполегливості та праці. Важливу роль зіграло і дитинство Геркулес, яке припало на період Радянського Союзу. Але якщо більшість нарікає на той період часу, згадуючи лише негативну картину в гастрономії та продуктову кризу, то Ольга, повертаючись у свої дитячі спогади, робить висновки і виносить життєвий урок, що втілює у власній авторській кухні.

Працюючи в кінематографічному виданні в Лондоні в період тотальних скорочень персоналу, Ольга, не дивлячись на успіхи в кар'єрі, приймає для себе рішення змінити своє життя та піти в напрямок кулінарії.

Майстер-класи популярних кулінарів, конкурси з конкуренцією в 90 чоловік, практика фуд-стиліста, робота в ресторанах і 18-ти годинний робочий день лише загартували майбутню гастрономічну зірку.

Останній ресторан, в якому працювала Ольга, став «Оттоленгі», де дівчина довела власну техніку приготування страв до автоматизму й отримала безцінні навички. По закінченню 8-ми місяців, Геркулес покинула стіни ресторану й перейшла на шлях фрілансу. Тестер рецептів в «Sunberry's magazine», фуд-стиліст в кейтеринговій компанії, зйомки в якості сушефа на телеканалі «Food Network» - це неповний перелік здобутків Ольги. Але з часом, навіть при такому багатому портфоліо дівчини, її все одно наздогнала криза в роботі. І випадкове знайомство в соціальній мережі для спільного тестового проекту тест-шут їжі, переросло в співробітництво, яке розміщує роботи Ольги на сторінки «The Guardian».

Усього декілька виходів зі стравами Ольги у виданні наштовхують кулінара розвивати новий напрямок, і вона вирішує розробити власний проект про українську кухню, чого до того часу фактично ніхто не пропонував Європі.

Повертаючись до свого дитинства, Ольга починає дізнаватися у своїх мами, бабусь й тіточок деталі та таємниці наших українських автентичних рецептів. Вивчає особливості адаптації українських страв до англійських умов. Шукає шляхи заміщення рівнозначними продуктами з урахуванням національних кухонь двох країн. Спираючись на зібраний матеріал, Ольга пропонує кільком виданням випустити книгу про українську кухню. Видавництва вступили в боротьбу за автора, але й тут Ольга зупинила свій вибір, базуючись на своєму внутрішньому сприйнятті й бажанні зберегти автентичність матеріалу. Головною вимогою дівчини стало проведення зйомок для книги в Україні, і Ольга обрала того видавця, який на 100% з нею погодився. Так, Ольга Геркулес розпочала свою роботу над кулінарним бестселером «Мамушка».

52852003_345624669390990_8073291030343974912_n.jpgМамушка

Цікаві факти про бестселер «Мамушка»:
- після проведення фуд-зйомки в Україні, автор книги і фотограф Кріс привезли до Лондону 9000 фотографій, які в точності передавали колорит батьківщини Ольги;
- книгу «Мамушка» Ольга присвятила своїй тітці Людмилі, яка була причетна до розробки авторських рецептів книги. На батьківщині своїх предків в Любимівці Ольга разом зі своєю тіткою змогли знайти унікальні рецепти, які лягли в основу колоритного альманаху рецептів українських страв в книзі «Мамушка»;
- кожна страва, представлена в книзі, була протестована зо два-три рази, виключаючи всі огріхи приготування в умовах Англії;
- для студійної зйомки використовувалося кухонне начиння, що було привезено спеціально з України;
- за місяць після виходу книги «Мамушка» було продано понад 3 тисячі примірників;
- під час поїздки в Україну для роботи над виданням, Ольга привезла невелику кількість опари для свого друга пекаря. Тепер в Лондоні можна купити й скуштувати кращий хліб Британії з українським корінням.

Другою книгою Ольги Геркулес стало видання «Kaukasis», яке вийшло в серпні 2018 року. Де автор після подорожей зі своїм братом по Грузії та Азербайджану зібрала нову добірку рецептів національної кухні цих країн. Книга вийшла за стилем Геркулес - фотографії страв і рецепти, з демонстрацією фотографій неперевершених краєвидів й колориту Грузії та Азербайджану.

OLIA HERCULES

Перебуваючи далеко від батьківщини, Ольга є постійною комунікативною ланкою для української діаспори у Британії. Спільно організована благодійна вечеря в рамках фестивалю «Independent food» дозволила зібрати благодійну допомогу для дітей-біженців з Донецької області, які проживають зараз в Харкові.

У планах у кулінара відкриття власного ресторану, написання нових кулінарних книг і створення нового автентичного проекту «кухні влітку», яким вже зацікавився «The Guardian». Сьогодні Ольга пише статті на кулінарну тему для «The New Yorker», «Financial Times», «The Independent» і «The Guardian», є постійним гостем програми «Summerkitchen» на ВВС.

Восени 2018 року Ольга Геркулес знову прилетіла в Україну. В рамках свого приїзду шеф-кухар і письменниця відвідала виноробню «Колоніст» в селі Криничному, Одеської області, де шукала нові рецепти для свого чергового кулінарного бестселера. Можливо, вже в наступній книзі ми знайдемо рецепти страв з колоритом Придунайської Бессарабії, які в поєднанні з українським натуральним вином «Колоніст» знайдуть своїх багатомільйонних шанувальників.

Спостерігаючи за тенденціями, що формуються кулінарними шоу та блогерами, явну перевагу серед своїх колег-конкурентів мають ті кулінари, які дають нам, глядачам і фоловерам, щось ексклюзивне. Завдяки інтернету ми можемо порівнювати кулінарів усього світу, спостерігати за розвитком або споглядати вторинність образу. І саме індивідуальність, несхожість ні на кого, унікальний кулінарний почерк і стиль має Ольга Геркулес, що в поєднанні з невтомною спрагою пізнавати й розповідати світу про свої знання, зводить Ольгу Геркулес в ТОП кулінарів світу.

Підписатися на останні
новини та події

Наприклад: email@email.com Введіть e-mail Символ  заборонений
Підписатись

Зв'язатися

Наприклад: Валера Введіть Ім'я
Наприклад: valera@host.com Введіть e-mail Введіть  Заборонений
Наприклад: +38 099 999 99 99 Введіть Телефон Символ  Заборонений
Зв'язатися

Мінімальна сума замовлення 1000 грн. Покладіть в свою корзину ще кілька пляшечок вина!

Додано до кошика