Оформить заказ
«Зі сцени на виноробню». Хто зі знаменитостей виготовляє вино?

Популяризуючи культуру споживання вина, сімейна виноробня «Колоніст» розкаже, що мотивує світових знаменитостей займатись виноробством. Десятки акторів, музикантів, співаків, продюсерів, моделей мають власні бренди вин. Навіщо їм це? Жага ще більшої популярності, творчий вияв, любов до землі чи підприємницькі амбіції? А може хтось просто здійснив свою заповітну мрію, відкривши сімейний туристичний парк з виноробнею, музеєм кіно чи студією звукозапису?

Відкрийте для себе дивовижний світ «зіркового» виноробства. Можливо, у ньому ви знайдете свою улюблену знаменитість. Візьміть на замітку, що за келихом нашого «Біссера» читання принесе ще більше насолоди.

 

Brad Pitt. Виноробня Miraval

 

Хто такий Бред Пітт (Brad Pitt)

BradPitt (1).jpg 

Бред Пітт – зірка світового кінематографу, відомий своїми ролями у численних фільмах, зокрема «Містер і місіс Сміт», «Бійцівський клуб», «Золото Чарлі Бартлетта». Бред Пітт є володарем «Оскара» за роль у фільмі «Одного разу у Голлівуді». Поза своєю акторською кар'єрою, зірка прославилася також у світі вина. Разом із колишньою дружиною Анджеліною Джолі Бред Пітт створив винний бренд Miraval, що має шалену популярність серед винолюбів.

 

Бред Пітт і вино. «Тепер я фермер»

 

На зорі виноробної діяльності тодішнє подружжя закохалось у замок Miraval у Провансі, оточений древнім лісом, оливковими садами та виноградниками. Бред Пітт і Анджеліна Джолі купили виноробний маєток Chateau Miraval у 2011. Шато розташоване у Корренсі у регіоні Вар, охоплює 600 гектарів органічного землеробства з двома найменуваннями: Cotes de Provence і Coteaux Varois en Provence. Творча сила замку не залишила байдужими серця багатьох артистів: свого часу один з власників піаніст Жак Лусьє (Jacques Loussier) відкрив там студію звукозапису Le Studio de Miraval, записувались Pink Floyd, Sting, Sade, The Cranberries і The Gipsy Kings,

 

Пітт та Джолі у співпраці з сімʼєю виноробів Перрін (Famille Perrin), більш відомою як Château de Beaucastel, створило мегапопулярні «зіркові» рожеві вина, які блискавично продавались із першого дня появи, а згодом отримали високі оцінки винних критиків. Miraval Rosé став єдиним рожевим вином із 90 балами у престижному топ-100 2013 Wine Spectator.

 

Які вина виготовляє Бред Пітт

 

Усі вина Miraval органічні, виноград для них збирається вручну, а для досягнення складності та делікатного рожевого відтінку виноробня використовує ноу-хау – мʼяке пресування на інертному газі.

 Miraval

Château Miraval виробляє три рожеві вина (Miraval rosé, Studio de Miraval і магнум Muse de Miraval з потенціалом витримки), три білі (Studio by Miraval, IGP Méditerranée, Miraval Blanc Côtes de Provence, Miraval Blanc Coteaux Varois) та одне червоне Miraval Rouge Millesime 100% Syrah. В основі вин типові прованські сорти: Гренаш, Ролль, Сіра, Сенсо, Тібурен. Гілку слави зірвало також рожеве шампанське Fleur de Miraval rosé Champagne, зроблене у співпраці з Pierre Péters.

 

А якщо ви шанувальник фільму «Барбі», спробуйте відшукати лімітовану пляшечку рожевої мрії Barbie, Love Margot. Обовʼязково, поділіться з нами враженнями.

 

 

Cameron Diaz. Виноробня Avaline

 

Хто така Кемерон Діаз (Cameron Diaz)

 CameronDiaz.jpg

Кемерон Діаз – американська акторка, супермодель та письменниця, засновниця винного бренду Avaline. Зіркову славу їй принесли ролі у фільмах «Маска», «Дещо про Мері», «Весілля мого найкращого друга», «Ангели Чарлі», «Шрек».

 

Кемерон Діаз і вино. «Як і більшість хороших історій, наша починається з келиха вина»

 

Кемерон Діаз ще у 20 років отримала унікальний винний досвід. І одного разу, зустрівшись зі своєю давньою подругою за келихом вина, вони багато говорили про якість продуктів, косметики, побутових засобів, їх екологічність. «Але чому ми нічого не знаємо про вино, коли воно є невід’ємною частиною гастрономічної культури людини?», – замислились дівчата. Їм захотілось це змінити і запропонувати ринку вино, на етикетці якого буде детальний склад, поживна цінність, калорії. Вони були приголомшені, коли дізнались, що у вино дозволено додавати 70 добавок. Із бажання зробити найекологічніше вино світу почався шлях винного бренду Avaline, який Кемерон Діаз заснувала разом зі своєю подругою Кетрін Пауер (Katherine Power).

 

Однією з цілей проекту Avaline є підвищення свідомості про якість та склад вин, а також популяризація концепції «чистого вина». Бренд Avaline акцентує на природних і органічних складниках у виробництві вина, намагаючись відповідати попиту на екологічну продукцію.

 

Які вина виготовляє Кемерон Діаз

 

Вина Avaline виготовляються з органічного винограду, а також не містять додаткових добавок чи хімічних речовин. Зірки співпрацюють лише з перевіреними виноробнями, що розділяють ідею сталого розвитку. Усі вина веганські, без глютену, з менш як 1 г/л цукру, без ГМО.

 Avaline

Avaline співпрацює з органічними виноробнями по всьому світу:

 

EthicDrinks (Франція), що має статус виробника «найбільш екологічної упаковки для вина 2021»;

Tagaris (Columbia River Gorge, штат Washington) вирощує 27 сортів органічного винограду і відома своїм наслідуванням стилю Бордо;

Don Miguel Icons – це проект династії Torres, що вирощує виноград у регіоні Пенедес в Іспанії;

Cantine Losito Leonardo виробляє вина в Апулії (Іспанія) протягом трьох поколінь. Виноградник розташований між двома затоками, що створює цікавий теруар для вин;

Aranleón – сімейна виноробня з Валенсії (Іспанія), яка з дня заснування у 2000 дотримується органічного виноградарства;

Villa Di Geggiano – італійська сімейна виноробня, яка навіть приймала в гостях Папу Римського, а через свою красу не раз була майданчиком для багатьох зйомок;

Cantina Puianello – кооператив виноробів, виноградники розташовані в самому серці регіону Ламбруско (Італія);

Виноробня Negrel (Франція) є однією з найстаріших виноробних родин у регіоні Прованс.

 

Лінійка вин Avaline налічує понад 10 найменувань. Це ігристі вина (купаж Макабео, Совіньйон, Шардоне), і дюжина тихих (Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, іспанський бленд White, французькі Rosé і Red, італійські Pinot Grigio, Bianco, Sangiovese, Lambrusco).

Подписаться на последние
новости и события

Например: email@email.com Введите e-mail Символ  запрещен
Подписаться

Связаться

Например: Валера Введите имя
Например: valera@host.com Введите e-mail Введите  запрещен
Например: +38 099 999 99 99 Введите Телефон Символ  запрещен
Связаться

Минимальная сумма заказа 1000 грн. Положите в свою корзину еще несколько бутылочек вина!

Добавлено в корзину