Оформить заказ
  • Главная
  • Новости
  • 2024
  • 2024
  • Великодня феєрія смаку: рецепти традиційних страв на Великдень у поєднанні з Одеським Чорним
Великодня феєрія смаку: рецепти традиційних страв на Великдень у поєднанні з Одеським Чорним

Відмінний дует: Одеський Чорний та найкращі рецепти на Великдень


З прийдешнім Великоднем, дорогі читачі та поціновувачі вин сімейної виноробні "Колоніст"! У нас для вас щонайменше три чудові новини!

По-перше, 5 травня наш на 100% український сорт Одеський Чорний вчетверте на офіційному рівні святкуватиме свій день. Хоча насправді він значно старший – Одеський Чорний з’явився на світ 76 років тому завдяки зусиллям селекціонерів одеського інституту ім. Таїрова. Він є результатом схрещування двох поважних французьких сортів – Каберне Совіньйона та Алікант Буше.

По-друге, у 2024 році День Одеського Чорного співпадає зі святкуванням одного з найбільших релігійних свят – Великодня.

По-третє, ми маємо для вас багато винних новинок: Одеське чорне "Лімітована колекція 2022", Каберне Мерло "Висока гама" 2014 і 2018, Каберне "Висока гама" 2015 і 2016, Мерло "Висока гама" 2014, 2015 і 2016 років.

https://kolonist.com.ua/catalog/krasnie-vina/

І це той випадок, коли ми тільки-но анонсували вина, а їх вже обмаль. То ж не зволікайте, у вас є всі шанси стрибнути за цими "смаколиками" в останній вагон. Ми піклуємось про кожного нашого шанувальника, тому з превеликим задоволенням розповідаємо вам про унікальні українські вина, відкриваємо нові культурні горизонти і плекаємо поміж нами любов до свого.

І Великдень – особлива нагода. Це свято наповнене глибоким змістом та віруваннями, а також багатством культурних традицій, серед яких особливе місце займає наша національна кухня.

Українські великодні страви – це справжнє мистецтво, яке не лише тішить смакові рецептори, але й зближує родину, нагадуючи про значущість об'єднання та взаємопідтримки.

Додайте до свого святкового меню автентичні українські страви, які відмінно поєднуються з унікальним українським вином Одеським Чорним, день якого символічно співпав з Великоднем.

Щоб допомогти вам створити справжню святкову атмосферу, ми зробили добірку українських страв на Великдень, які якнайкраще доповнять відчайдушний стиль Одеського Чорного.

https://kolonist.com.ua/catalog/krasnye-sukhie/odeske_chorne_2021/

Одеський Чорний належить до вин-"важкоатлетів": насичене, густе, глибоке, багатогранне. Велика кількість танінів робить його ідеальним супроводом до складних м’ясних страв. Аромати чорносливу, чорних та червоних ягід, ванілі, дуба, перцеві ноти створюють нові палітри смакових відчуттів, роблячи кожен ковток по-справжньому неповторним.

Насичений смак, з тонами витримки та приємним терпким ягідним післясмаком приємно вразить найвибагливіших гурманів. Він додасть шарму та глибини святковій трапезі. Обираючи Одеський Чорний урожаю 2022 року для святкового столу, ви не лише збагатите свій винно-гастрономічний досвід, але й приєднаєтеся до благородної справи. Вино "Одеське чорне" лімітованої партії виготовлене на спеціальне замовлення благодійного фонду "Help Heroes of Ukraine". Наша виноробня приєдналась до чудової ініціативи Brand Ambassador Сергія Ніжинського та українців в Чикаго з Фонду "Help Heroes of Ukraine" заради допомоги українським переселенцям та випустила ексклюзивну пляшку "Одеське чорне" врожаю 2022 року. Року, коли почалась війна.

https://kolonist.com.ua/catalog/krasnie-vina/odeske_chorne_limited_edition/

Водночас ми розуміємо, як важливо і приємно відчувати свободу вибору. Тому не відмовляйте собі ні в чому, особливо коли йдеться про ваші смакові вподобання. Якщо вам до вподоби більш класичні вина, наша новинка Каберне Мерло "Висока гама" 2018 – ідеальний вибір. Його багатогранний аромат з нотами порічок і смородини, тонами диму і сафʼяну, відтінками ванілі і кави гармонійно доповнять складні ароматні страви, як от запечені ребра або стейки.

https://kolonist.com.ua/catalog/krasnye-sukhie/kaberne-merlo-kategoriya-visoka-gama-2018/

Якщо вам захочеться чогось рідкісного, зробіть свій вибір на користь Каберне Мерло "Висока гама" 2014. Це вино вироблене за технологією бродіння цільними ягодами у дубових вініфікаторах та витримане 15 місяців у нових французьких діжках зі столітнього дуба з керамічним випалом. Його складний аромат, з яскраво вираженими тонами червоних та чорних ягід, смородини, ожини, відтінками ванілі, кави та кориці неможливо забути. З цією ексклюзивною новинкою отримати незабутній цінний дегустаційний досвід буде напрочуд легко. Насолоджуйтесь цим елітним вином разом з найдорожчими людьми.

https://kolonist.com.ua/catalog/krasnye-sukhie/kaberne_merlo_VG_2014/

 

А тепер перейдемо до великодніх страв, які так чудово поєднуються з нашим улюбленим Одеським Чорним. Почнемо з різноманітних м’ясних делікатесів, без яких годі уявити великий стіл. Печені та вуджені, цільні та рублені ковбаси, шинки та рулети, ніжні вишукані паштети – ці страви чудово пасуватимуть до Аліберне (так ще в народі називають Одеський Чорний). Обирайте будь-який вінтаж: молоді і витримані однаково добре підкреслять м’ясні закуски.

 

Ловіть рецепт нашого особливого паштету з гусячого м’яса та телятини

Інгредієнти:

·      Ціла гуска (приблизно 500-600 г)

·      500-600 г телятини з лопатки або окосту

·      250 г сала

·      4 яйця

·      1 цибуля

·      2 малі булочки

·      Сіль (до смаку)

·      Чорний мелений перець

·      5-6 зерен ялівцю

·      2 ч. л. майорану

·      2-3 лаврових листочки

Послідовність виконання:

Підготовка і маринування: Розрубати гуску на середні шматки, відділити гусячий товщ і посолити. Покласти на кілька годин у холодильник. Намочити телятину у холодній воді на кілька годин.

Підготовка сала: Порізати сало на маленькі шматочки і смажити на малому вогні, поступово додаючи гусячий товщ.

Додавання м'яса: До розтопленого сала додати шматки гуски, тушкувати півгодини, потім телятину, розрізану цибулю, прянощі, лавровий лист та окріп. Тушити під кришкою ще годину.

Підготовка м'ясної суміші для паштету: Витягти м'ясо і зняти з кісток. Намочити булочки в рідині, що залишилася, та пропустити усе через м'ясорубку. Добре вимішати масу руками разом з яйцями до стану однорідності.

Випікання паштету: Викласти м'ясну суміш у форму для випікання (як для кекса) та пекти в духовці протягом години при 150°C. Після випікання залишити паштет на 15 хвилин у формі.

Подача: Сервіруючи святковий стіл, паштет викласти на тацю, прикрасивши прянощами, галузками букшпану чи мирту. До паштету пасуватимуть малесенькі квашені домашні огірочки або мариновані білі гриби.

 581_1_.jpg

Рецепт паштету, фаршированого шпинатом або печеним болгарським перцем

Інгредієнти:

·      700 г телятини або яловичини

·      500 г свинини

·      300 г свіжого сала

·      500 г мороженого або 2 великі пучки свіжого шпинату (або 4 великі червоні перці)

·      4 яйця

·      4 зубці часнику

·      3 цибулини

·      3 ст. л. олії

·      2 малі булочки

·      Сіль (до смаку)

·      Чорний мелений перець (до смаку)

Опис:

Паштет, фарширований шпинатом або печеним болгарським перцем, є чудовим смачним наїдком, особливо на святковому великодньому сніданку. Він поживний, але водночас легкий. Чудово поєднується зі стилістикою Каберне Совіньйона та Одеського Чорного. Його ефектний вигляд додасть барв вашому святу.

Послідовність виконання:

Підготовка м’яса та сала: Тушкуємо разом м’ясо та сало, додавши до них склянку води. Під час тушкування додаємо цибулю, перець, а в кінці - сіль.

Підготовка шпинату: Розігріваємо олію на пательні, додаємо порізаний часник та шпинат або перець. Обсмажуємо шпинат на відкритій сковорідці, поки вода не випарується. Солимо та охолоджуємо.

Підготовка м’ясної маси для паштету: Тушковане м’ясо та сало перепускаємо через м’ясорубку, потім розтираємо у кухонному комбайні на пишну масу, додаючи по одному всі яйця.

Збирання паштету: Половину м’ясної маси кладемо у форму для паштету, кладемо шар шпинату, а потім закриваємо рештою маси, добре притискаючи ложкою.

З перцями: Якщо ви задумали зробити паштет з перцем, то помиті та обсушені перчини слід запекти у духовці (200°С) або просто обсмажити кілька хвилин з кожного боку (щоб підпеклася шкірка). Потім ще на кілька хвилин покласти цей перець у поліетиленовий пакет (так шкірку на перцях легко зняти). Після цього перець треба порізати смужками, а далі діємо, як у випадку зі шпинатом.

Випікання: Печемо у духовці протягом години при 150 градусах.

Подача: Подавати паштет, прикрасивши зеленню та свіжими овочами. До паштету з перцями добре смакує домашній кетчуп або аджика, а також журавлиновий соус.

 

Рецепт свинячих реберець

Інгредієнти:

·      1 кг свинячих реберець

·      1,5 склянки світлого пива

·      4 лаврові листки

·      1 ст. л. майорану

·      0,5 ч. л. кмину

·      0,5 ч. л. розмарину

·      10 г солі

·      0,5 ч. л. меленого чорного перцю

Підлива для змащування:

·      0,5 склянки світлого пива

·      2 ст. л. меду

·      3-4 зубці часнику

·      1 ст. л. олії

Послідовність виконання:

Вибір та підготовка реберець: Обираємо ребра з шаром м’яса. Перетираємо у млинку приправи, натираємо ними ребра, потім заливаємо пивом і залишаємо в холодильнику на добу.

Підготовка маринаду: Змішуємо розтовчений часник, мед, пиво та олію, додаємо трішки солі.

Запікання: Розігріваємо духовку до 180 градусів. Дістаємо ребра з маринаду, витираємо насухо, а потім викладаємо на форму. Додаємо півсклянки пива, а зверху змащуємо їх маринадом, запікаємо, перевертаючи та змащуючи ребра щопʼятнадцять хвилин.

Подача: Рум’яні та хрумкі ребра подаємо до столу, порізавши на шматочки, разом із зеленим салатом та картоплею.

Ця смачна ароматна страва стане чудовим доповненням до вашого святкового столу, залишить яскраві враження та приємні смакові відчуття. Особливо у поєднанні з пряним витриманим Одеським Чорним і Каберне Совіньйоном.

 

Печені перепілки

А тепер поговоримо про супервишуканий делікатес. Перепелине м’ясо дуже ніжне, з легким солодкавим присмаком та тонким ароматом. Дуже гарно й ефектно виглядатиме таця з викладеними

в ряд апетитними та рум’яними перепілками, прибраними зеленим салатом, запашними травами, печерицями, глазурованою

цибулькою, журавлиною. Печені перепілки ідеально пасують до червоних вин. Такі сорти як Одеський Чорний та Каберне Совіньйон делікатно підкреслять смак ніжної дичини.

 baby-back-ribs-with-carolina-baste-726ca6d.jpg

Рецепт печених перепілок

Інгредієнти:

·      Перепілки (2 перепілки на порцію)

·      Сало або вершкове масло

·      Розмарин або інші улюблені приправи

·      Сіль та перець

·      Зубочистки

·      Яйця

·      Сухарі для панірування

Послідовність виконання:

Підготовка перепілок: Перепілки обдати окропом, після чого кілька секунд бланшувати.

Фарширування: Зробити надріз на спинці перепілки і начинити пташку сумішшю сала, спецій, петрушки, солі та перцю. Потім тушкувати у воді зі спеціями до м’якості. Готові перепілки витягти із бульйону, занурити у збиті яйця, панірувати у сухарях і смажити у розтопленому салі до рум'яної скоринки.

Подача: Викласти перепілки на тарілку та подавати до столу гарячими.

 

Приготування святкових страв завжди пов’язане з особливою атмосферою та родинними традиціями. Додавши до столу Одеський Чорний, ви доповните цю ауру новими витками української історії та культури. Насолоджуйтесь найкращим та смакуйте кожен момент у святковому колі з родиною та друзями.

20341c20-b5c4-4518-8436-63adc430c4d9.jpg

Щасливого Великодня!

 



Подписаться на последние
новости и события

Например: email@email.com Введите e-mail Символ  запрещен
Подписаться

Связаться

Например: Валера Введите имя
Например: valera@host.com Введите e-mail Введите  запрещен
Например: +38 099 999 99 99 Введите Телефон Символ  запрещен
Связаться

Минимальная сумма заказа 1000 грн. Положите в свою корзину еще несколько бутылочек вина!

Добавлено в корзину