Не кажіть "шампанське", якщо Ви не у Шампані
Не кажіть "шампанське", якщо Ви не у Шампані

image2

У червні 2013 року Колоніст відвідав Шампань, Еперне, столиця регіону, Реймс, у соборі котрого коронували королів Франції, і велику кількість домів шампанських вин зі світовими іменами і багатовіковою іторією. Де лише не ступала нога Колоністу!

Блукаючи по 18-кілометрових підвалах шампанських вин дому Loise Pommery або дегустуючи шампанське в одному з домів категорії Grand Cru (преміум класу), мимовільно замислюєшся, що ще у XVIІ сторіччі тут гуляв Дом П’єр Періньйон – монах, який вигадав цей божественний напій – шампанське. Коли Дон Періньйон вперше спробував його ковток у 1670 році, то вигукнув: “Я п’ю зірки!”.

Після цих слів “зірки” став пити весь світ.

Дон Періньйон тут і похований у маленький тихій церкві в Еперне: благодатне, світле та спокійне місце…

image1

Завдяки йому ми можемо насолоджуватись шампанським, яким, до речі, можна називати лише ігристі вина виключно регіону Шампань. Ігристі вина в інших регіонах Франції називають “креман”, навіть якщо їх виготовлено за класичним методом шампанізації у пляшці.

По всьому світу ігристі вина мають свої назви… За виключенням України, де до сих пір на диво французам виготовляють ігристі вина і називають їх шампанським!

image

З часів Дома Періньйону виробництво шампанського набрало неймовірних обертів і досягло небачених висот не лише у смаці і ароматі, а й у технологіях виробництва цього напою. Краща компанія з виробництва шампанського устаткування Valentin запросила Колоніст до себе на виробництво після того, як вони самі відвідали завод Колоніст у лютому цього року. На підприємстві Valentin Колоніст побачив машини для закорковування і вдягання мюзле, машини для дегоржажу (зняття осаду у пляшці після трирічної витримки), машини для заморозки осаду у пляшці перед дегоржажем, розлив, до якого входить доливання лікеру у пляшку, адже після зняття осаду трішки дорогоцінного шампанскього виливається. Але виробники не шкодують, вони говорять, що “це – доля янголів”. Напевно, вони праві. І, нарешті, ми побачили наклеювання етикеток і кольереток. Устаткування, яке ми побачили на власні очі, було настільки вражаючим, що Колоніст почав замислюватись: “Можливо, час виробляти не лише тихі вина, а й ігристі?” Можливо, саме Колоністу судилося стати автором гідної назви українського ігристого вина.

 



Підписатися на останні
новини та події

Наприклад: email@email.com Введіть e-mail Символ  заборонений
Підписатись

Зв'язатися

Наприклад: Валера Введіть Ім'я
Наприклад: valera@host.com Введіть e-mail Введіть  Заборонений
Наприклад: +38 099 999 99 99 Введіть Телефон Символ  Заборонений
Зв'язатися

Мінімальна сума замовлення 1000 грн. Покладіть в свою корзину ще кілька пляшечок вина!

Додано до кошика