Ніжна Дорадо в пікантному бальзамічному оцті «Бессарабіко»
«Колоніст» пропонує Вам рецепт іспанської кухні з приготування найніжнішої Доради, яка стане прикрасою святкового столу, а також підійде в якості легкої та дієтичної вечері.
Інгредієнти:
На 1 кілограм Дорадо нам знадобиться: 1 лимон, 100 грам петрушки, 2-3 зубчики часнику, 2 чайні ложки солодкої меленої паприки, 3 столові ложки бальзаміка «Бессарабіко», олія виноградних кісточок «Колоніст».
Спосіб приготування:
Очищену рибу, добре промиваємо, посипаємо сіллю за смаком, фаршируємо лимоном і петрушкою, змащуємо Олією виноградних кісточок «Колоніст».
Розміщуємо рибу у формі для запікання великого об'єму та відправляємо в духовку на 10 - 15 хвилин за температури 200 °С, після чого перевертаємо та запікаємо ще 7-10 хвилин до повної готовності.
Поки Дорадо запікається, готуємо соус і гарнір.
Для приготування соусу в розпечене масло кладемо подрібнений часник і обсмажуємо до появи характерного аромату. Знімаємо з вогню, додаємо паприку та розтираємо до однорідної маси. Після додаємо пару чайних ложок бальзаміка «Бессарабіко» та петрушку. Ретельно перемішуємо і поливаємо соусом вже запечену рибу й гарнір. Ідеальний гарнір до Дорадо по-іспанськи, яка і за смаком і візуально прикрасить наше блюдо - спаржева квасоля на грилі.
Рекомендація від "Колоніст": до Дорадо рекомендуємо Рислінг напівсухе біле або Шардоне сухе витримане біле.
Рецепт маринованого хека від «Колоніст»
«Колоніст» враховує широкий спектр смакових переваг і пропонує ще один рецепт приготування риби, який підкорить навіть найвибагливіших гурманів. Сьогодні пропонуємо Вам ознайомиться з рецептом приготування однієї з найпопулярніших риб українців - хек.
Інгредієнти:
Для 1 кілограма хека нам знадобиться:
цибуля - 4 шт.,
приправи: лавровий лист, суміш перців, карі, куркума;
кукурудзяне борошно (45 г для маринаду), пшеничне борошно (для смаження), сіль і цукор за смаком, вода, олія виноградних кісточок «Колоніст», бальзамічний оцет «Бессарабіко».
Спосіб приготування:
Нарізаємо хек однаковими шматочками, обвалюємо у пшеничному борошні та смажимо до готовності.
Обсмажену на олії виноградних кісточок рибу викладаємо на кулінарний папір.
В окремій ємності готуємо маринад - змішуємо спеції: лавровий лист, суміш перців, карі, куркуму; додаємо воду, цукор і сіль за смаком. Нарізаємо цибулю та кладемо її в маринад на 10 хвилин.
Змішуємо кукурудзяне борошно з невеликою кількістю води і додаємо в маринад.
Ставимо маринад на вогонь і, повільно помішуючи, варимо до загустіння.
Укладаємо обсмажену рибу в приготований маринад, накриваємо кришкою і вимикаємо після закипання. Після того, як риба в маринаді знята з плити, додаємо бальзамічний оцет «Бессарабіко» для додання пікантного і особливого смаку та аромату страві.
Риба настоюється в прохолодному місці не менше ніж 12 годин.
Подається страва в якості холодної закуски перед основними стравами.
Подавати страву рекомендуємо з Рислінг напівсухе сортове біле або Сухолиманське сухе витримане біле.