Сформувати замовлення
Зірки світового кіно у виноробстві

Розпити келих вина, виробленого під брендом пристрасного латиноамериканця, який підкорив Голлівуд, Антоніо Бандераса, або побалувати себе келихом червоного сухого від П'єра Рішара - заповітна мрія не тільки шанувальників кіно, а й справжніх поціновувачів вина. У професійному середовищі серед сомельє та енологів ведуться нескінченні суперечки про вино, виготовленого під брендами відомих акторів - це вигідний маркетинг або професійне виноробство ?! Що ж можуть нам запропонувати зірки кінематографа.

Бонжур!

Відомий акторський дует французів П'єра Рішара і Жерара Депардьє багато років підкорював серця глядачів з екранів телевізорів і кінотеатрів в комедіях «Втікачі», «Татусі», «Невдахи». Крім великого кіно, пана Рішара і Жерара Депардьє об'єднує ще й пристрасть до вина та виноробства.

«Ні в якому разі не займайтеся виноробством! Це заняття не для людей зі слабкими нервами ...» П'єр Рішар, Київ, 2017 рік.

Виноградники П'єра Рішара розташовані на 20 гектарах території замку Chateau Bel Eveque (Південь Фpaнціі, місто Kopбьєp, peгіoн Лaнгeдoк), який актор придбав у 1986 році. Сьогодні виноробня Рішара, що розташована в 16 кілометрах від Нарбони, виробляє до 100 000 пляшок на рік. Неординарність і зверхність характеру своїх комедійних кіно героїв Рішар залишив в кінематографі. У виноробстві П'єр Рішар особливо зосереджений на кінцевому результаті. Лінійка вин Рішара сформована з 10 сортів червоного, білого і рожевого вин, які входять в перелік кращих вин Франції. Щорічно, в липні, П'єр Рішар переїжджає у своє Шато-Бель-Евек, де особисто відстежує та контролює процес збору врожаю, розробляє вина в залежності від якості врожаю та відстежує всі процеси народження вин під своїм ім'ям.

Рішар.jpg
Відвідати виноградники актора можна без запису. А влітку 2 рази на тиждень «високий блондин» в середу та четвер, з 18:00 ставить свій автограф на пляшках, які придбані з його льохів та з задоволенням фотографується з гостями свого шато.

В Україні, П'єр Рішар двічі презентував вина Шато-Бель-Евек у 2015 і 2017 роках, з проведенням дегустацій вин власного виробництва.

Середня вартість вина від П'єра Рішара становить 26 євро.

«В анкеті в графі професія я пишу «актор і винороб» - Жерар Депардьє.

329566.jpg
Одіозна і суперечлива особистість, скандально відомий, в тому числі через свою безмежну любов до вина, Жерар Депардьє, також має статус визнаного винороба. Винне господарство актора розташовується на 50-ти гектарах власних виноградників замка «Шато де Тінье» на березі Луари (між Анжу і Сомюр), де виробляється в середньому 250 000 пляшок вина під брендом Gerard DEPARDIEU. Своєю гордістю у всій лінійці вин Жерар називає улюблене каберне «Кюве Сірано», яке було названо Депардьє на честь свого улюбленого героя Сірано де Бержерака і є улюбленим вином його марки у поціновувачів вина по всьому світу. Депардьє, як і Рішар, вважає виноробство своєю істинною пристрастю. Актор може зірватися зі зйомок з будь-якої точки світу, і приїхати на свої виноградники для контролю процесу збору винограду, особисто доглядає за виноградними лозами, не пропускає жодного регіонального свята винороба. У володінні Жерара Депардьє, окрім французьких виноградників є землі в Іспанії, Португалії, Марокко та Аргентині, Алжирі та США - а це понад 100 га виноградників і виробництво, яке складає понад мільйон пляшок вина на рік.

Ціновий діапазон мільйонного тиражу вина від Депардьє варіюється від 5 до 100 доларів.

depardieu.jpg

Послання в пляшці від Стінга всім поціновувачам вина

«Message In A Bottle», «When We Dance», «Sister Moon» - це не музична вікторина з творчості мультиінструменталіста, легендарного музиканта та співака Стінга, а назви вин відомого бренду вина від британського співака - Tenuta del Palagio.

Sting-wines.jpg

Виноградники Стінга розташовані в класичному винному регіоні Італії - Тоскана, де вирощуються автентичні сорти винограду, а також завезені сорти виноградних лоз Мepлo і Kaбepнe Coвіньйoн. Щорічно виноробне господарство Стінга випускає близько 30 000 пляшок біодинамічного вина Chianti DOCG. Одним з оригінальних прийомів музиканта у виноробстві є витримка вина під музичний супровід музичного генія, іноді Стінг спускається до льоху і займається музикою, що, на його думку, покращує смакові якості вина.

Загальна площа володінь Стінга в Тоскані становить 350 гектарів, з них тільки 28 гектарів - це виноградники, решта площі розподілена під фруктові та оливкові сади, ферми з отарою, пасікою і ягідними полями. Завдяки такому багатоскладовому агроекологічному комплексу, музикант разом зі своєю дружиною Труді Стайлер організували виробництво органічних продуктів, які також можна купити в магазині, що розташований на віллі Tenuta del Palagio. 

стинг.jpg
Крім того, Стінг, будучи бізнесменом «від Бога», пішов на хитрість й запрошує туристів погостювати на власну віллу. Але, не дивлячись на те, що вілла побудована і оснащена всім необхідним, гостям вілли за 262 євро за добу проживання, потрібно буде не тільки відпочивати, але й доведеться попрацювати на володіннях музиканта і допомагати власнику збирати врожай оливок для виробництва фірмової оливкової олії й винограду для подальшого виробництва органічного вина під брендом Il Palagio. У 2016 році «Sister Moon», (бленд санджовезе, мерло і каберне совіньйон) увійшло в ТОП 100 вин Італії.

Середня вартість вина Il Palagio - 40 євро.

Антоніо Бандерас

У 2009 році, за прикладом своїх зіркових колег, до виноробства вирішив долучитися пристрасний іспанець, відомий Desperado і Зорро Антоніо Бандерас. Кінематографічні образи Бандераса завжди сповнені відчайдушністю, пристрастю та любов'ю, обпалюючи своєю харизмою навіть через кіноекрани. Стільки ж пристрасті Антоніо Бандерас вкладає у виробництво вин зі своїм ім'ям. З 2009 року Бандерас став співвласником виноробні в іспанському регіоні Рібера дель Дуеро, що розташовується на 235 гектарах землі, яка до угоди називалася Anta Bodegas, а сьогодні, згідно з контрактом, перейменована на честь зіркового партнера Anta Banderas з щорічним оборотом у 1,5 мільйона пляшок вина, із кумедними назвами: А4, А10, А16, вартістю від 10 євро. У планах Антоніо побудувати біля виноградників готель і створити ще одну туристичну мекку для поціновувачів виноробства і проведення конференцій та конкурсів.

 Captura-de-pantalla-2013-11-28-a-las-18.14.52-1038x508.jpg

Пропозиція, від якої неможливо відмовитися!

Френсіс Форд Коппола легенда світового кінематографа, шестиразовий володар премії Оскар, володар двох «Золотих пальмових гілок» та безлічі престижних кінематографічних нагород. Виноробство і кінематограф у рівних частках переплітаються в житті великого маестро.

Френсіс Форд Коппола є першим, наймасштабнішим і найбільш титулованим виробником вина з-поміж сучасних зірок кінематографа, який став поєднувати свій основний вид професійної діяльності з виноробством.

На самому початку свого шляху в якості винороба, Коппола купив землі маєтку Niebaum у долині Напа (штат Каліфорнія, США), які з 1879 року були виноградним господарством фінського морського капітана Густава Нібаума, а виноробня мала назву Inglenook. Вина Inglenook свого часу були визнані та популярні в Америці й Великобританії. Землі дорослих виноградників хоч і мали високий потенціал, але після смерті свого першого господаря переходили з рук в руки спадкоємців, які через свій непрофесіоналізм змогли зруйнувати побудований бізнес свого пращура. Порятунком для родючих земель долини Напа став Френсіс Коппола.

francis-ford-coppola-winery_03.jpg

Перші свої виноградники Коппола купив у 1975 році за гонорари від «Хрещеного батька», в період роботи над фільмом «Апокаліпсис сьогодні» режисерові довелося закласти виноградники, а завдяки третій частині «Хрещеного батька» Коппола повністю викупив маєток і розширився в період зйомок фільму «Дракула ». На сьогодні, сім'я Кополли є одноосібним власником всього маєтку, що обійшлося його власникам в 14 000 0000 доларів, і було перейменовано в шато «Rubicon Estate» - на честь першого фірмового вина, створеного в 1978 році.

На сьогоднішній день, у володінні Френсіса Копполи знаходиться 2000 гектарів виноградників у штаті Каліфорнії з виробництвом понад 10 сортів вин, накладом близько 700 000 пляшок на рік.

Успіх у відродженні одного з найстаріших каліфорнійських виноградників стало впровадження у виробництво вин Копполи технологій із застосуванням навичок легендарного російського технолога Андрія Челіщева, які свого часу вважалися революційними для Каліфорнії. Челіщев професійно адаптував істинно французькі технології для виробництва вин в Каліфорнії. А саме - використання резервуарів з нержавіючої сталі, яблучно-молочна ферментація для червоних вин і холодна ферментація для білих, строгий контроль над хімічними добавками в сусло, помірна сульфітізація вин, і т.д. Згодом, до створення вина під брендом Копполи був запрошений відомий винороб Філіп Баскол, з 20-ти річним досвідом роботи на виноробні Шато Марго в Бордо.

Вина Френсіса Копполи стали визнаними у світі професіоналів. Підтвердженням високої якості стали оцінки вина марки Rubicon від легендарного Роберта Паркера, який оцінив вина Rubicon врожаю 2000 років в 94 - 96 балів зі 100 можливих. Вартість вин лінійки Рубікон стартує від 100 доларів і є найдорожчою позицією виноробні. Виробництво своїх вин легендарний режисер будує за принципом доступності.

t-francis-ford-coppola-palazzo-margherita-rich-cohen.jpg

«Так само, як кожному глядачеві доступно моє кіно, так повинно бути доступно і моє вино» Френсіс Форд Коппола.

З самого початку своєї діяльності в у галузі виноробства, родина Копполи створювала вина в ціновій категорії від 10 доларів, зберігаючи цю тенденцію й сьогодні. Навіть ігристе вино, назва якого Френсісом присвячена доньці Софі - Sofia Blanc de Blancs - коштує всього 19 доларів за пляшку.

У 2006 році Коппола додатково придбав більше 30-ти гектарів землі з виноградниками в долині Сонома (США) і назвав маєток і виноробню «Френсіс Форд Коппола» де створюються нові фірмові вина в демократичній ціновій категорії від 10 доларів.

 

Перераховуючи масштаби і досягнення зірок-виноробів, можна з упевненістю сказати, що виробництво вина не допускає дилетантства та ремісництва. Не можна бути просто власником виноробні. Щорічно, кожен новий тираж вина нового року врожаю - це кропітка робота величезної кількості людей, але даючи вину своє ім'я, зірки в повній мірі несуть відповідальність за продукт, який є продовженням їх публічного образу. І якщо Ви вже вирішили зануритися в цей світ - Ви повинні повністю підкоритися правилам світу виноробства та віддатися з щирою пристрастю і любов'ю до процесу виноробства.

Підписатися на останні
новини та події

Наприклад: email@email.com Введіть e-mail Символ  заборонений
Підписатись

Зв'язатися

Наприклад: Валера Введіть Ім'я
Наприклад: valera@host.com Введіть e-mail Введіть  Заборонений
Наприклад: +38 099 999 99 99 Введіть Телефон Символ  Заборонений
Зв'язатися

Мінімальна сума замовлення 1000 грн. Покладіть в свою корзину ще кілька пляшечок вина!

Додано до кошика