Сформувати замовлення
Соуси на основі вина

Для того, щоб насолодитися вином, необхідно розбиратися у вині, вивчати сорти вин, орієнтуватися в різноманітті винних регіонів, традиціях виноробів та історію створення вин. Ці знання допоможуть Вам зробити правильний вибір і не пити вино, а саме насолоджуватися келихом напою Богів. І якщо розкривати гастрономічні властивості вин, неможливо не виокремити властивості вина в кулінарії для гастрономічного задоволення від Вашої трапези.

«Колоніст» пропонує Вам рецепти соусів на основі вин, що дозволять Вам створювати страви, які зможуть підкреслити урочистість приводу або здивувати новими смаками звичайних страв.

Соус з червоного вина до червоного м'яса

Складові:

Червоне сухе вино - 500 мл

«Колоніст» рекомендує використовувати сухе витримане вино «Одеське чорне» власного виробництва, виготовленого з місцевого сорту винограду Одеський чорний, вирощеного в Придунайській Бессарабії.

Олія з виноградних кісточок «Колоніст» - 1,5 столові ложки
Цибуля шалот - 2 штуки
Вершкове масло - 40 г
Пшеничне борошно -1 столова ложка
Петрушка - 1 пучок
Сіль і перець чорний - за смаком
Цукор або мед - за смаком

Спосіб приготування:

Під час запікання м'яса підготуйте соус. Орієнтовний час приготування соусу 20 хвилин.

- У розігріту олію з виноградних кісточок додати дрібно нарізану цибулю шалот і смажити до золотистого кольору на повільному вогні. Після додати воду (175 мл) і прокип'ятити 10 хвилин.

- В окремій ємності змішати вершкове масло і борошно до консистенції пасти й поступово додати в сковороду. Додати цукор або мед.

- Коли м'ясо вже майже готове, додайте в соус трохи соку, в якому воно готувалося.

- Додаємо подрібнену петрушку, сіль та перець за смаком.

М'ясо полити соусом при подачі на стіл.

соус на основі вина до м'яса

Соус з червоного вина «Борделез» для яловичини

Складові:

Червоне сухе вино - 300 мл

«Колоніст» рекомендує використовувати авторське сухе вино «Криничне» червоне, виготовлене з винограду сортів Мерло, Каберне-Совіньйон, Одеський чорний і бленду європейських червоних сортів та назване на честь села Криничне - батьківщини української виноробні «Колоніст» родини Плачкових.

Чебрець - 1 пучок
Цибуля шалот - 2 шт.
Яловичий бульйон - 500 мл
Чорний перець горошком - 10 шт.
Вершкове масло - 50 г

Спосіб приготування:

Для приготування цього соусу Вам потрібно два глибокі сотейники.

- Наливаємо в глибокий сотейник вино, додаємо чебрець і нарізану цибулю шалот. Залишаємо кипіти на великому вогні до 7 хвилин.

- Тим часом у другому сотейнику готуємо яловичий бульйон, який по готовності необхідно з'єднати з вмістом першого сотейника. Варити на слабкому вогні 10-15 хвилин до консистенції близької до сиропу (цибуля має повністю розчинитися).

- При подачі соус необхідно процідити через дрібне сито і знову поставити на вогонь. Вершкове масло розділити на п'ять-шість шматочків і по одному додавати в приготований соус, після кожної порції злегка обертаючи сотейник на вогні поки масло не розчиниться.

- Поливати на порційно нарізане м'ясо.

Соус італійський з білим вином

Складові:

Біле сухе вино - 250 мл

«Колоніст» рекомендує використовувати сухе вино «Криничне» біле, виготовлене з винограду сортів Шардоне і Рислінг рейнський власних плантацій виноробні.

Шинка пісна - 50 г

Цибуля шалот - 3 шт.

Печериці - 5 шт.

Вершкове масло - 40 г

Петрушка - 1 пучок

Перець чорний мелений - 1 щіпка

Соус білий - три столових ложки (майонез, вершки або йогурт)

Спосіб приготування:

- У сотейник або сковороду з високими бортами укладаємо наступні інгредієнти: дрібно нарізані шинку, цибулю шалот, гриби, зелень, і заливаємо вином.

- На повільному вогні доводимо до консистенції густої сметани.

- Додаємо білий соус і перець. Тримаємо на повільному вогні до 5 хвилин і додаємо вершкове масло.

Соус можна подавати до пасти та білого м'яса - курки чи індички.

Соус болон’єзе з білим вином

Складові:

Олія виноградних кісточок «Колоніст» - 2 ст. ложки

Бекон - 50 г

Фарш яловичини - 150 г

Морква - 1 шт.

Стебло селери - 2 стебла

Томатна паста чи помідори у власному соку - 6 ст. ложок

Гвоздика - 1 шт.

Сіль за смаком

Біле сухе або напівсухе вино - 150 г

«Колоніст» пропонує використовувати в даному рецепті біле напівсухе вино «Рислінг», створене за всіма традиційними технологіями виробництва вин цього сорту, яке є найкращим аналогом класичного німецького Рислінга в Україні.

соуси на основі виан

Спосіб приготування:

- Дрібно нарізані бекон, яловичий фарш, цибулю, селеру і моркву укласти в сотейник в розігріту олію виноградних кісточок «Колоніст». Смажити на слабкому вогні, поки м'ясо не обсмажиться, а овочі не стануть м'якими.

Олія виноградних кісточок «Колоніст» - натуральний і корисний продукт, який не втрачає своїх корисних властивостей і зберігає максимум корисних мікроелементів навіть при термічній обробці за високих температур.

- Додати приправи: гвоздику, сіль і цукор.

Змішайте томатний соус і вино. Закрийте сотейник кришкою і варіть на середньому вогні до 10 хвилин, після - томити 60 хвилин.

Соус ідеально поєднується з пастою та лазаньєю.

Соуси на основі вина стануть чудовим акцентом страв на Вашому столі. Крім приготування соусів на основі вин виноробня «Колоніст» рекомендує використовувати свої гастрономічні новинки для холодних закусок та гарячих страв – Олія з виноградних кісточок «Колоніст» і перший, і на даний момент єдиний бальзамічний оцет українського виробництва - «Бессарабіко», який створено сімейною виноробнею родини Плачкових у результаті багаторічного вивчення виробництва бальзамічного оцту в Модені - батьківщині кращого бальзаміка у світі.


«Колоніст» бажає Вам приємного апетиту. І не забувайте, келих натурального вина «Колоніст» - це не тільки якісний інгредієнт для приготування соусів, а й запорука хорошого настрою, а також джерело натхнення для звершення нових кулінарних експериментів.

новини
Інші товари

Підписатися на останні
новини та події

Наприклад: email@email.com Введіть e-mail Символ  заборонений
Підписатись

Зв'язатися

Наприклад: Валера Введіть Ім'я
Наприклад: valera@host.com Введіть e-mail Введіть  Заборонений
Наприклад: +38 099 999 99 99 Введіть Телефон Символ  Заборонений
Зв'язатися

Мінімальна сума замовлення 1000 грн. Покладіть в свою корзину ще кілька пляшечок вина!

Додано до кошика