Сформувати замовлення
Зустрічайте світле свято Великодня разом з «Колоніст»

Останні сім днів Великого посту ознаменовано підготовчим періодом до одного з найулюбленіших свят українців - Великодня. У побуті в цей період Великого посту господині ретельно наводять лад та ідеальну чистоту в будинку, розписують «крашанки» і фарбують яйця, печуть паски до дня Воскресіння Ісуса Христа.

За традицією святкування Великодня в українців проходить у два етапи. У неділю з самого ранку йдуть до церкви на службу та освячення святкових страв. А вже після в колі родини, рідних і близьких друзів продовжують святкування. Багато хто в період Великого Посту строго дотримуються смиренності у поведінці та гастрономічних задоволеннях, дотримуючись Посту: не вживають солодощів, м'яса та алкоголю. Тому рекомендуємо виходити з Посту обережно і не завдаючи своєму організму шкоди. Закуски і салати, страви з нежирного м'яса, морепродукти  стануть ідеальними стравами для перших днів після Великого посту і на Велике свято Пасхи. До таких легких закусок і основних страв «Колоніст» рекомендує включити в свій раціон білі і червоні сухі вина власної лінійки натуральних вин: витримане сухе біле «Шардоне», напівсухе біле «Рислінг», витримане сухе червоне «Мерло» та «Одеське чорне».

українські натуральні вина

Що ж можна святити в церквах на Великдень? У сучасній Україні під час великодньої служби можна спостерігати традиційні Великодні набори в кошиках: паска, крашанки або фарбовані яйця, копчену ковбасу, буженину або шинку, сіль і хрін - саме ці продукти є традиційним набором з особливим символізмом для Великоднього кошика. Кожен же рік, залежно від традицій, в родинах ми можемо спостерігати, коли в кошики кладуть найширший набір продуктів: солодощі, овочі і фрукти, кров'янку та інші м'ясні продукти, з алкоголю  - коньяки і горілка. Іноді зустрічаються в кошиках предмети та матеріальні речі: прикраси, дитячі іграшки, портмоне, документи, що звичайно ж не має відношення до справжніх традицій Великодня.

Для того, щоб Ваш світле свято було максимально наближеним до традицій, «Колоніст» пропонує зібрати разом Великодній кошик.

пасхальное вино

1. Паска. Вибір спекти або купити паску це вже залежить від кулінарної майстерності господині будинку. І якщо Ви вирішили самостійно спекти паску, то «Колоніст» пропонує рецепт смачної паски на молоці.

Інгредієнти:

1 стакан молока (250 г), 3 невеликих яйця, 6 ст. ложок цукру, ½ чайної ложки солі, 4 склянки борошна (по 250 г без гірки), 1,5 чайної ложки дріжджів, 6 ст. ложок олії з виноградних кісточок «Колоніст».

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Спосіб приготування:

Змішуючи інгредієнти, вимішуємо тісто до консистенції, коли воно почне тягнутися довгими нитками за руками. Це важкий процес, який потребуватиме певних зусиль, а якщо у Вас є вдома хлібопічка, то цей процес можна прискорити в рази.

Надалі йде найважливіший процес - тісто має добре піднятися. Тому залишаємо тісто в теплому місці (без протягів) або ж у хлібопічці, поки воно не підніметься в 2,5-3 рази. Після чого злегка підмішуємо борошном і намагаємося зробити тісто ідеально гладеньким. Укладаємо тісто в форми і чекаємо, коли воно підніметься до необхідної висоти. Після чого змащуємо верхівку паски солодкою водичкою та ставимо в духовку. Заздалегідь духовка розігріти до помірної температури 100-120 °С, за якої паски повинні остаточно «підрости» і через 15 – 20 хвилин потрібно збільшити температуру до 150 ° С і випікати ще 30 - 40 хвилин.

Увага, оскільки в даному рецепті використовується велика кількість яєць, перед підняттям температури слід накрити паски фольгою, щоб уникнути підгоряння.

Після випікання слід дати пасці охолонути та покрити глазур'ю і традиційними прикрасами.

паска рецепт

2. Крашанки і фарбовані яйця. Великий асортимент натуральних барвників запропоновано сьогодні в магазині. Підбираючи набори за кольором, Ви можете зробити свій стіл, завдяки фарбованим яйцям, святковим і стильним. Перламутрові та матові фарби для яєць, які Ви можете легко купити на передодні свята стануть Вам найкращим помічником в доданні нових кольорів на столі. Крашанки, в свою чергу , вимагають часу на підготовку, розпис крашанок вимагає часу і посидючості. І, звичайно ж, за українськими традиціями під час розпису писанки в залежності від регіонів на яйця можуть наноситися певні символи та знаки, які за повір'ям принесуть удачу Вашій родині. А в разі, якщо Ви бачите, що трішки перестаралися і пофарбували більшу кількість яєць на свято, ніж зможете з'їсти, пропонуємо рецепт для різноманітності страв з яєць зі збереженням гастрономічного задоволення - фаршировані яйця.

Легкий та простий рецепт фаршированих яєць з грибами та смаженою цибулею.

Інгредієнти:

6 яєць, 200 г маринованих грибів, 1 цибулина, 6 волоських горіхів, 2 ст. майонезу або йогурту, щіпка зіри, сіль за смаком, 2 ст. ложки олії виноградних кісточок «Колоніст».

Час приготування: 25 - 30 хвилин.

Спосіб приготування:

Зварені крашанки очистити і розрізати уздовж, вийняти жовток. Нарізана дрібно цибулю обсмажується на олії виноградних кісточок «Колоніст» до м'якості та золотистого кольору. Подрібнити гриби і зелень, змішати з цибулею. Далі слід додати та ретельно перемішати решту складових - жовтки, майонез / йогурт, зіра та сіль - до максимально однорідної маси.

Нафарширувати яйця та прикрасити їх зеленню й горіхами. Закуска для святкового столу готова.

3. Копчена ковбаса, буженина або шинка.

Якщо Ви є шанувальником важчих страв з червоного м'яса - шашликів, барбекю, жирної буженини, свинини, баранини в супроводі з насиченими соусами, «Колоніст» пропонує Вам червоне вино Каберне і одеське чорне, які завдяки танінам ідеально підкреслять смак страви з червоного м'яса, а за рахунок своєї кислотності нейтралізують дію жирів на Ваш організм.

Рецепт буженини в бальзамічному оцті «Бессарабіко» від «Колоніст»

Інгредієнти:

500 г м'якоті свинини (ошийок), 30 г меду, 3 зубки часнику, пучок зелені, хмелі-сунелі, чорний мелений перець і сіль за смаком, бальзамічний оцет «Бессарабіко», олія виноградних кісточок «Колоніст»

Час приготування 2,5 години.

Спосіб приготування:

Вимиваємо і просушуємо м'ясо. Готуємо маринад. До бальзамічного оцту «Бессарабіко» (2 ст. ложки) додаємо мед, хмелі-сунелі, мелений перець, сіль, подрібнені часник та зелень. Даємо настоятися 10 хвилин. Після чого натираємо маринадом та олією м'ясо, загортаємо у фольгу і даємо замаринуватися м'ясу близько години. Мариноване м'ясо у фользі викладаємо на деко та поміщаємо в попередньо розігріту духовку. Запікаємо буженину при температурі 200 ° С протягом 1-1,5 години. Після чого дістаємо м'ясо, розкриваємо його і поміщаємо в духовку до утворення легкої присмаженої скоринки.

буженина в маринаде

4. Сіль і хрін. Традиційні компоненти великоднього кошика, які мають певний символізм. Сіль символізує зв'язок Бога з народом, достаток і сенс життя. У стародавні часи сіль вважалася оберегом. Хрін - символ міцних коренів і означає силу та непорушність духу.

5. Алкоголь. За церковними канонами не можна освячувати в церкві коньяки, горілку, шампанське, мартіні, віскі. Єдиний алкогольний напій, який допускається e світлий день Пасхи для освячення - традиційний церковний напій кагор.

До традиційних великодніх пасок і «крашанок» українська сімейна виноробня «Колоніст» рекомендує найкраще вино для зустрічі світлого свята Пасхи - Літургійне, яке виготовлене за спеціальною технологією з місцевого сорту винограду «Одеський чорний». Це багатогранне, насичене в смаку десертне вино, яке відрізняється ароматом з яскравими тонами стиглого винограду і нотами солодкого червоного інжиру. Слід зазначити, що виноробня «Колоніст» отримала благословення на вино Літургійне і православна церква прийняла Літургійне, як пасхальне вино та для священної Літургії. Прекрасна альтернатива традиційному Кагору. Але слід зазначити, що вино в день Воскресіння Господнього, за церковними канонами, п'ється не для помутніння розуму, а для веселощів і радості.

Літургійне кріплене десертне солодке червоне

«Колоніст» бажає Вам світлого Великодня, смачного святкового столу та насолоди від помірного споживання вина.

новини
Інші товари

Підписатися на останні
новини та події

Наприклад: email@email.com Введіть e-mail Символ  заборонений
Підписатись

Зв'язатися

Наприклад: Валера Введіть Ім'я
Наприклад: valera@host.com Введіть e-mail Введіть  Заборонений
Наприклад: +38 099 999 99 99 Введіть Телефон Символ  Заборонений
Зв'язатися

Мінімальна сума замовлення 1000 грн. Покладіть в свою корзину ще кілька пляшечок вина!

Додано до кошика